Muzika

Tajnu najveću otkrili i u Beču

Tajnu najveću otkrili i u Beču
Tajnu najveću otkrili i u Beču

Banjalučki dječji hor "Vrapčići" oduševio je publiku sjajnim nastupom u subotu naveče na velikom međunarodnom festivalu "Mi smo deca vesela" u Beču.

Mališani su oduševili publiku koja je te večeri bila prisutna u svečanoj sali "Längenfeldgasse 13-15", u dvanaestoj bečkoj opštini Mejdling. Na festival u glavni grad Austrije otišli su na poziv Udruženja "Bambi", koje je organizator ove muzičke manifestacije.

Držeći se slogana festivala, prevladavalo je veselo raspoloženje uz pjesmice u istom duhu, ali i ovacije publike, koje su obilježile koncert hora najmlađih stanovnika grada na Vrbasu.

Iako se isprva pojavila bojazan da li će mališani biti u stanju da se pokažu u najboljem svjetlu, jer su nastupali jako kasno, preciznije u trećem bloku, kada su se dječji glasovi zaorili kao jedan, svaka sumnja je pala u vodu. Iako je koncert počeo u 22 časa, "Vrapčići" su ostali na visini zadatka, te su spremno pjevali narednih sat vremena. Repertoar su činile pjesme sa posljednjih albuma "Šta je to" i "Tajna najveća".

"To je definitivno najkasniji termin u kome su 'Vrapčići' do sada nastupali. Ali to se uopšte nije odrazilo na kvalitet pjevanja, bili su raspjevani kao i uvijek", kazao je Branislav Đaković, umjetnički rukovodilac i osnivač hora.

On je naglasio da je koncert protekao u odličnoj atmosferi, a učestvovalo je dvadesetak grupa iz svih dijelova Austrije i Njemačke, kao i sa prostora bivše Jugoslavije.

Đaković je takođe prezadovoljan i reakcijama publike, koja je dugim aplauzima pozdravljala svaku izvedbu "Vrapčića".

"Muzika spaja djecu bez obzira na jezičke barijere. Nastupilo je četrdesetak naših mališana, a sve pjesme smo pjevali uživo", naveo je on.

Đaković je kazao da su "Vrapčići" iskoristili priliku da posjete i znamenitosti Beča, tako da su mali pjevači u svakom pogledu uživali u gostovanju van granica zemlje.

"Sa festivala nosimo samo pozitivne utiske. Bilo je prekrasno sa mnogo ljudi u publici. Sklopili smo nova prijateljstva i dogovorili koncerte i turneje koje ćemo na ljeto održati u Beču. Zahvaljujemo Predstavništvu Republike Srpske u Beču i gospodinu Mladenu Filipoviću, koji su nam mnogo pomogli u organizaciji bečkog koncerta", naglasio je Đaković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije