Muzika

Trbonja: Poslušajte "Smile" Brajana Vilsona

Trbonja: Poslušajte "Smile" Brajana Vilsona
Trbonja: Poslušajte "Smile" Brajana Vilsona

"Smile" Brajana Vilsona jedan je od onih albuma koje treba preporučiti.

Ako, recimo, crtate arhitektonski projekat, slikate ili pišete knjigu i slučajno vam se desi da ovaj album zavrtite nekoliko puta, bez previše obraćanja pažnje na muziku, desit će se upravo ono da ćete početi slušati, primjećivati neke stvari i pitati se: "Šta sam upravo čuo?"

Zatim ćete polako početi da se odvajate od svog posla da biste muzici posvetili više pažnje i album će početi da vas vodi tamo. Kada stignete na destinaciju, shvatit ćete da ste tamo zadnji put bili kada ste na putu do mora odlučili poslušati "Sgt. Pepper" "Beatlesa", prvi put od početka do kraja.

Na kraju dana doći ćete do spoznaje da ste otkrili još jedno kolosalno umjetničko ostvarenje ljudske rase.

Zadovoljni što upravo toj rasi pripadate, nasmješit ćete se i time uraditi ono što vas je Vilson nazivom ovog albuma pozvao da uradite na prvom mjestu.

Brajan Vilson jedan je od osnivača "The Beach Boysa", uticajne američke surf rok grupe, i kompozitor hitova kao što su "Surfin USA", "California Girls" i "Good Vibrations".

Album "Smile" objavljen je 2004. godine. Počeo je kao niz koncertnih nastupa koji je 2005. godine zaokružen u video-koncertnom filmu, koji je nosio isti naziv.

Takođe, album je dobio veliku slavu, ali i obezbijedio Vilsonu njegov prvi "Grammy". Kritičari kažu da Brajan Vilson i dalje umije da napiše dobru pesmu i održi izvanredne koncerte.

(Autor je Vedad Trbonja, muzičar)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije