Muzika

U polufinalu i Važno obavještenje

U polufinalu i Važno obavještenje
U polufinalu i Važno obavještenje

Banjalučki pop-rok sastav "Važno obavještenje" pridružio se pankerima "Genetička kontrola" iz Prijedora i riječkim bluzerima "Rolin Humes", kao novi polufinalista muzičkog takmičenja "Castrafon".

Treće kvalifikaciono veče borbe bendova održano je u četvrtak u klubu "Castra", a pored "Važnog obavještenja", publika je mogla čuti i "Nylon Club", takođe iz Banjaluke, te goste iz Novog Grada, sastav "RoadKill?".

Svojih 40 minuta, koliko bendovi imaju na raspolaganju da se predstave okupljenima, prvi je iskoristio mladi trio "Nylon Club" brižljivo pripremljenim nastupom i neobičnom, melodičnom kombinacijom, koju su sami označili kao džipsi džez.

Nakon njih binu su preuzeli "RoadKill?", čiji je stil u odnosu na prethodnike otišao u potpuno drugu krajnost, te su melanholične linije ustupile mjesto teškim rifovima, dok su momci "prašili" alternativni rok sa povremenim uplivima sporog i teškog gitarskog zvuka sa juga Amerike.

"Važno obavještenje" je bend dobro poznat Banjalučanima, tako da ni podrška iz publike nije izostala, a oni su odlučili da se oduže svirkom kroz koju su napravili mini-retrospektivu dosadašnjeg rada, ali nisu izostale ni neke nove numere.

"Prešli smo polovinu puta kada su kvalifikacije u pitanju, tako da će nam naredna tri četvrtka donijeti i ostalih troje polufinalista", kazao je Danijel Karalić, jedan od organizatora "Castrafona", te podsjetio da je prva nagrada takmičenja oprema u vrijednosti od 1.000 KM, koju poklanja banjalučka muzička kuća ARS.

Nakon kvalifikacija, polufinalni nastupi biće održani drugog, odnosno devetog oktobra, dok je finalno veče planirano za 16. oktobra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije