Muzika

Uručene "MTV Video Play" nagrade u Beogradu i Zagrebu

Uručene "MTV Video Play" nagrade u Beogradu i Zagrebu
Uručene "MTV Video Play" nagrade u Beogradu i Zagrebu

Animirani spot sastava "Dubioza kolektiv" za pjesmu "Kažu" trijumfovao je na drugoj godišnjoj dodjeli "MTV Video Play" nagrada, koje su održane u Beogradu i Zagrebu.

Nagradom se odaje počast izvođačima čiji su spotovi najviše puta bili emitovani na regionalnom MTV kanalu, a "Kažu" je osvojio "Diamond" priznanje kao spot koji je emitovan više od 1.000 puta na najpoznatijoj muzičkoj televiziji.

"Grijeh" Natali Dizdar, Džibonijev "Hey Crow", te "Igranka" sastava "Who See" osvojili su "Double Platinum" nagradu, svaki sa više od 800 emitovanja.

Osam spotova se našlo u "Platinum" kategoriji, koja podrazumijeva preko 400 emitovanja, a među njima su S.A.R.S. sa "Mir u svetu", "Vlada Divljan & Ljetno kino Big Band" sa "Samo jednu ljubav imam", "Elemental" sa "Po mojoj mjeri" i "Neustrašivi", Bajaga i "Instruktori" sa "Daljina, dim i prašina", Frenki i "Dinamit", te "SevdahBABY" sa "Tako mi se sviđaš (Spiritus)", kao i "Van Gogh" sa spotom "Nešto vuče me dole".

Čak 42 spota nagrađena su "Gold" statusom za preko 200 emitovanja, a ukupno 53 najemitovanija spota regionalnih izvođača u 2013. godini dostigla su u konačnom zbiru preko 15.000 emitovanja na kanalima "MTV Adria" u regionu.

"'MTV Video Play Awards' naglašavaju predanost televizije u podržavanju regionalnih izvođača, pomaganju muzičarima koji se probijaju na sceni, i njihovom predstavljanju publici regiona i šire. Drugu godinu zaredom smo želeli da izvođačima iskažemo svoju zahvalnost zbog odlične saradnje koju pažljivo negujemo i da im odamo priznanje za njihov rad", kazao je Nikola Jovanović, muzički talent i menadžer televizija MTV i VH1.

On je dodao da mu je veliko zadovoljstvo što je ove godine uvedena nova kategorija za više od 1.000 emitovanja spota.

"Takođe me raduje i činjenica da je spisak dobitnika tri puta duži nego prošle godine", zaključio je Jovanović.

S.A.R.S., Džiboni, "Elemental" i "Lollobrigida" osvojili su po tri nagrade, dok su "The Frajle" i "Vlada Divljan & Ljetno kino Big Band", te Frenki i Zlatko dobili po dvije "MTV Video Play Award".

Priznanje i za rokere iz Banjaluke

Banjalučki bend "Neuro" jedan je od dobitnika "MTV Video Play Award" jer je tokom prošle godine spot za pjesmu "Zvuci ćutanja" imao preko 200 emitovanja na kanalima ove medijske kuće, a nagrada je u ime sastava uručena gitaristi Nikoli Galiću.

"Neuro" je nagradu preuzeo samo dan nakon uspješnog premijernog nastupa u Beogradu, što pokazuje da se ne radi o slučajnom uspjehu rokera.

"Iskoristili smo i vrijeme da ostvarimo nove kontakte s ljudima sa beogradske scene. Dio večeri smo proveli u druženju sa legendarnim Vladom Džetom, a organizatorima smo uručili i promo-materijale još nekih banjalučkih autorskih bendova", kazao je Ninoslav Dobrijević, basista grupe "Neuro".

Spotovi s preko 800 emitovanja

"Diamond" nagrada

- "Dubioza kolektiv" - "Kažu"

"Double Platinum"nagrada

- Džiboni - "Hey Crow"

- Natali Dizdar - "Grijeh"

- "Who See"- "Igranka"

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije