Muzika

Uskoro dosad neobjavljene snimke Led Zeppelina

Uskoro dosad neobjavljene snimke Led Zeppelina
Uskoro dosad neobjavljene snimke Led Zeppelina

LONDON - Jedan od najslavnijih rok bendova u istoriji Led Zeppelin u junu će početi objavljivati reizdanja svih svojih devet studijskih albuma te uz njih uključiti dosad neobjavljene snimke.

Reizdanja, koja je remasterirao gitarist Džimi Pejdž, na tržištu će se pojaviti 3. juna s deluks izdanjima prva tri albuma benda - Led Zeppelin, Led Zeppelin II i Led Zeppelin III. U svako će izdanje biti uključen dodatni disk s dosad neobjavljenim snimkama.

Najveći bend na svijetu sedamdesetih godina raspao se nakon smrti bubnjara Džona Bonhama 1980. Led Zeppelin članovi su rok kuće slavnih od 1995. godine, a deset godina poslije dobili su Gremija za životno djelo.

Nakon razlaza Džimi Pejdž, Robert Plant i Džon Pol Džons triput su zajedno svirali, na Live Aidu 1985., na koncertu u povodu 40. godišnjice osnivanja diskografske kompanije Atlantic 1988. te na koncertu u čast osnivaču Atlantica Ahmetu Ertegunu u Londonu 2007.

Povratničke turneje odbijaju, no u posebnim prilikama kad zasviraju zajedno pokojnog Bonhama na bubnjevima mijenja njegov sin Džejson, prenosi Hina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije