Muzika

Uvlače publiku u svoju priču

Uvlače publiku u svoju priču
Uvlače publiku u svoju priču

Novi album beogradskog soul/r'n'b benda "Maraqya" objavljen je prije nekoliko dana, a samo dan nakon što se našao pred slušaocima došao je na prvo mjesto liste najslušanijih u Srbiji na servisu "Dezeer".

Drugi album ovog mnogobrojnog sastava nosi intrigantan naziv "Soul i Biber", a koncertnu promociju istog "Maraqya" će započeti 1. marta.

Marko Stojanović, pjevač benda, istakao je da se "Maraqya" na novom izdanju predstavlja u nešto drugačijem svjetlu nego ranije.

"Prvi album je bio više u nekoj hip-hop estetici sa semplovima i bitovima, dok je novi album potpuno sirov. Kada ga slušaš, osećaš se kao da si sa bendom na sceni i da si deo te naše priče", istakao je Stojanović.

Specijalni gosti na albumu su predstavnici dvije generacije repera iz Srbije - Gru i Struka.

Bend "Maraqya" nastao je 2008. godine s idejom da sviraju instrumentalnu muziku sa jazz, fusion i funk elementima, ali su se vremenom pretvorili u soul i r'n'b live bend, po čemu se postali i regionalno poznati.

Stojanović, koji je i sin preminulog pjevača Ljubiše Stojanovića Luisa, često voli da istakne da ih je otac navukao na muziku, kao i da prvih godinu i po dana kada su počeli da sviraju nisu ni zamišljali da prave autorske numere.

"Prva naša autorska pjesma nosila je naziv 'Kada te vidim' i taj prvi korak trajao je malo duže, ali poslije prvog spota nam je sve vrlo brzo išlo", naveo je Stojanović.

Cilj ovih mladih muzičara je da prave što kvalitetniju muziku. Navode da svaki evro koji zarade ulažu u dalje projekte kao što su spotovi, koncerti ili neki ludi projekti.

"Mislim da se može živjeti od autorske muzike, ali čovjek mora biti spreman na kompromise", zaključio je Stojanović.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije