Muzika

Važno obavještenje treći polufinalista Castrafona

Važno obavještenje treći polufinalista Castrafona
Važno obavještenje treći polufinalista Castrafona

Pop rok sastav Važno obavještenje najnoviji je polufinalista banjalučkog muzičkog takmičenja Castrafon, čije je treće kvalifikaciono veče održano u četvrtak u kafe klubu Castra.

Pored Važnog obavještenja iz Banjaluke, nastupali su i njihovi sugrađani Nylon Club, a u gostima je ovoga puta bio bend RoadKill? iz Novog Grada.

Priliku da se prvi predstave dobio je mladi trio Nylon Club, koji su zagrijali publiku gypsy jazz notama.

Nakon melodičnih nota, RoadKill? su odveli okupljene na mračniju stranu muzike teškim i sporim gitarskim zvukom, na tragu grungea i povremenim uplivima alternativnog metala.

Važno obavještenje je, s druge strane, predstavilo svoje viđenje rok muzike, pa se kombinacijom sa pop elementima odsviralo publici pjesme sa albuma prvenca, ali i numere koje će naći na narednom izadnju.

"Prešli smo polovinu puta kada su kvalifikacije u pitanju, tako da će nam naredna tri četvrtka donijeti i ostalih troje polufinalista'' , kazao je Danijel Karalić, jedan od organizatora Castrafona, te podsjetio da je prva nagrada takmičenja oprema u vrijednosti 1.000 KM, koju poklanja banjalučka muzička kuća ARS.

Važno obavještenje se, kao treći polufinalista, pridružilo pankerima Genetička kontrola iz Prijedora i riječkim pop rok bluzerima Rolin Humes.

Nakon kvalifikacija polufinalni nastupi biće održani 2. odnosno 9. oktobra, dok je finalno veče planirano za 16. oktobar.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije