Muzika

Veče ljubavi i dobrog zvuka

Veče ljubavi i dobrog zvuka
Veče ljubavi i dobrog zvuka

Kultni zagrebački bend "Parni valjak" započeo je turneju povodom 40. godina postojanja i u isto vrijeme sa Banjalučanima proslavio praznik zaljubljenih u prepunoj dvorani "Borik" u subotu uveče, svirajući nešto više od dva sata neprolazne hitove iz svoje bogate karijere.

Koncert je startovao pjesmom "Jesen u meni" i tako publiku, koja je i po pola sata, zbog odavno neviđene gužve, čekala da uđe u dvoranu, odmah podigla na noge. Nizale su se numere "Nema predaje", po kojoj i posljednji album iz 2013. nosi naziv, te stare i neprolazne "Ljubavna", "Vrijeme je na našoj strani"... od kojih je većina repertoara bila sastavljena.

"Ono što je najvažnije jeste da svaki koncert nama otvori kredit da dođemo i sljedeći put, u Banjaluci smo taj kredit napravili prošli put na tvrđavi Kastel, a, ja se nadam, i ove večeri u dvorani 'Borik'", rekao je Aki Rahimovski, pjevač "Parnog valjka".

Taj kredit, sudeći po reakcijama publike, bez sumnje je ponovo napravljen. "Sa ovog koncerta nosim kući sjajnu atmosferu i posebno oduševljenje energijom koju bend ima, a posebno pjevač koji je većinu koncerta skakao po bini bez obzira na godine", kazala je poslije koncerta dvadesettrogodišnja Olja Latinović.

"Oni imaju 40 kao bend, a ja 20 godina karijere kao publika u rokenrolu i, po mom ličnom sudu, odlično se držimo i oni i ja, iako uglavnom volim tvrđi zvuk, poštujem ovo što radi 'Parni Valjak', zadovoljan sam i ozvučenjem i bendom, jednom riječju - 'perverzija'", jasan je Dubravko Babić, koji kaže da ne propušta rok koncerte u Banjaluci.

Nastup je zatvoren pjesmama "Dok je tebe", "U prolazu" i "Sve još miriše na nju", kojima je definitivno prenesena emocija na publiku, koja je sve vrijeme koncerta sa bendom pjevala uglas.

"Za razliku od muzičke scene, što je u ovih 40 godina našeg postojanja išla u raznim smjerovima, ljubav je ostala konstantna i, na svu sreću, i dalje ista", kazao je gitarista benda Husein Hasanefendić Hus, uz zadovoljstvo što je na dan zaljubljenih podijelio energiju i emociju s rodnom Banjalukom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije