Muzika

Veći koncert do kraja godine

Veći koncert do kraja godine
Veći koncert do kraja godine

Vikend je prošao, a s njim i mnoštvo dobrog zvuka koji je dvije večeri zaredom dopirao iz Kulturnog centra Banski dvor u Banjaluci, gdje je izvođena "Rok simfonija".

Oni koji su imali priliku da prisustvuju ovom muzičkom spektaklu, koji je djelo mladih banjalučkih muzičara, imaju samo riječi hvale. Veliki broj onih koji nisu bili nada se njihovom ponovnom nastupu, gdje će dobiti priliku da čuju i vide kako to popularni svjetski hitovi zvuče u izvođenju domaćih umjetničkih snaga.

Dragan Moconja, idejni tvorac ovog projekta, nakon drugog izvođenja "Rok simfonije", naveo je da je i u nedjelju veče bilo fenomenalno, te da nema riječi kojima može opisati atmosferu koja je vladala.

"Divno iskustvo, mnogo rada i truda, mnogo nosanja, ali sve se na kraju isplatilo. Treba pratiti svoje snove i ne dati im da iskliznu", kazao je Moconja.

Ulaz na "Rok simfoniju" se nije naplaćivao, ali su se u Banskom dvoru dijelile pozivnice. Sudeći po komentarima na društvenim mrežama, veliki je broj onih koji nisu znali kada i kako doći do njih.

"Svjestan sam da svi oni koji su željeli da dođu da nas slušaju nisu mogli, jer nije bilo toliko mjesta. Znam i da su druge večeri pušteni i oni ljudi koji su došli bez pozivnica. Uskoro ćemo napraviti još veći koncert kako bismo se odužili i svima onima koji nisu imali priliku da prisustvuju ovom divnom koncertu", istakao je Moconja.

Dodao je da će, nakon što odmore na nekoliko dana, vidjeti koji je to prostor koji bi mogao da primi sve zainteresovane za "Rok simfoniju", te da je izvjesno da bi sljedeći koncert trebalo da bude održan do kraja godine. Po dolasku ljepših dana plan je da više od 50 muzičara svoju "simfoniju" izvodi na tvrđavi Kastel.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije