Muzika

Velika šansa za domaće bendove

Velika šansa za domaće bendove
Velika šansa za domaće bendove

Svjetski priznati muzički program "Converse Rubber Tracks", koji omogućava mladim neafirmisanim bendovima da snimaju u profesionalnom studiju, prvi put će biti održana i na Balkanu.

Zahvaljujući ovoj prilici, bendovi iz Srbije, Hrvatske, Makedonije i BiH, nakon što prođu takmičenje, imaće mogućnost da na proljeće naredne godine snimaju u profesionalnom studiju Radio-televizije Vojvodine u Novom Sadu, pod budnim okom domaćih i stranih producenata, koji dolaze iz Njujorka i "Converse Rubber Tracks" studija iz Bruklina.

Prije snimanja u Novom Sadu biće održane zabavne i edukativne muzičke radionice koje će na različite teme držati najeminentniji domaći muzičari i producenti. Radionice "Converse Rubber Tracks" biće održane u Beogradu, Novom Sadu, Nišu, Zagrebu, Splitu, Sarajevu, Banjaluci i Skoplju.

Prva takva radionica biće održana 15. novembra u Domu omladine u Beogradu, a predavači će biti članovi kultnog pank-rok sastava "Atheist Rap".

Nakon radionica, u martu sljedeće godine uslijediće glavni dio ovog projekta - prijavljivanje bendova i glasanje. Svi zainteresovani bendovi, bez obzira na žanr, moći će da se prijave popunjavanjem online aplikacije i slanjem materijala preko portala converse.rs. Glasanjem fanova u najuži krug ući će 15 bendova od kojih će potom stručni žiri izabrati sedam, koji će dobiti priliku za snimanje u profesionalnom studiju RTV Vojvodine. Nakon snimanja u Novom Sadu, u maju sljedeće godine najbolji bendovi sa konkursa nastupiće na koncertu u Domu omladine u Beogradu. Takmičenje "Converse Rubber Tracks" je dosad održano u SAD, Brazilu, Španiji, Njemačkoj i Holandiji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije