Muzika

Velika šansa za domaće bendove

Velika šansa za domaće bendove
Velika šansa za domaće bendove

Besplatna muzička radionica "Converse Rubber Tracks" 31. januara, s početkom u 13 časova, prvi put će biti održana u Banjaluci, i to u Domu omladine.

Organizuju je "Converse Rubber Tracks" produkcija i izdavačka kuća "Koliba", u saradnji sa članovima banjalučkog benda "Sopot", kojeg su prepoznali kao najuspješniji bend tog tipa u gradu na Vrbasu. Oni će u sklopu radionice održati predavanje na temu "Od ideje do albuma".

"'Sopot' će pokušati mladim autorima u Banjaluci prenijeti iskustvo i proces koji su oni  samouko prošli od kreiranja autorskog materijala, snimanja, izrade CD-a, prijave autorskih djela, pa sve do zvaničnog objavljivanja albuma i savremenih mogućnosti plasmana muzike na tržištu", rekao je Petar Topalović, frontmen "Sopota".

Svjetski priznati muzički program "Converse Rubber Tracks" omogućava mladim neafirmisanim bendovima da snimaju u profesionalnom studiju.

Darko Đekić, direktor izdavačke kuće "Koliba", ističe da se muzička radionica prvi put dešava u Banjaluci, ali da je ovo deveti put da se održava u  gradovima u regionu.

"Mislim da je za naše muzičare u Banjaluci fantastična prilika da kroz iskustvo 'Sopota' i  kroz 'Kolibu' saznaju kako da ubrzaju put do svog prvog izdanja, s obzirom na to da ta vrsta muzičke industrije kod nas ne postoji", dodao je Đekić.

U muzičkoj radionici "Converse Rubber Tracks"  banjalučki bendovi mogu da se prijave na konkurs jer iz svakog grada gdje se održava radionica jedan bend će biti izabran da snima album u Novom Sadu sa međunarodnim  producentima iz Njujorka.

"Ovo je jako dobra prilika za mlade muzičare, za mlade bendove, da ubrzaju svoj put i dobiju znanja kroz naša iskustva i neke nove prilike da snime i objave svoj autorski rad", dodao je Đekić.

  

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije