Muzika

Vladimir Tubić: Muzika je čista emocija

Vladimir Tubić: Muzika je čista emocija
Vladimir Tubić: Muzika je čista emocija

Banjalučki gitarista Vladimir Tubić, sa boravkom u Beogradu, snimio je džez album u studiju Miše Marjanova u Subotici, koji je u fazi miksanja, te za mjesec i po dana treba da ugleda svjetlo dana.

"Album još nema naziv, imaće devet instrumentalnih pjesama, a radi se o sviračkoj kombinaciji smut jazza, funka i fusiona, solo dionice su inspirisane muzikom Džordža Bensona, Majkla Brekera i Mekoja Tajnera", rekao je za "Nezavisne novine" Vladimir Tubić. Ovo će biti prvi zvanično objavljen album dvadesetdvogodišnjeg Tubića, koji od svoje 11. godine svira gitaru, a sa 14 je već imao snimljen CD, međutim on nije javno objavljen, nego je izašao, kako kaže, za raju i zvao se "Sky of love".

Tubić je pohađao časove gitare kod raznih ljudi počevši od Ronalda Rezničeka u Banjaluci do Radomira Mihajlovića Točka u Beogradu. Do 16. godine svirao je bluz-rok inspirisan Hendriksom, ali tada upoznaje Mišu Marjanova, koji ga uči gitaru tri godine i u tom periodu u potpunosti se prepušta džez muzici, koja se, kako kaže, oduvijek krila u njemu.

"Muzika je za mene čista emocija, ja ne gledam muziku intelektualno, naravno u početku treba ovladati tehnikom, ali kasnije muzici se treba prepustiti i osjećati je, jer ako ostaneš u pravilima, gotovo je", kaže Tubić.

Tubić inače trenutno studira na Džez akademiji u Beogradu, prije toga pohađao je Bečki konzervatorijum u Austriji, a srednju muzičku školu u Banjaluci i Bijeljini.

"Dobro je bilo u Beču, nasvirao sam se tamo, ali sam čuo za veoma dobre profesore u Beogradu, prešao sam tamo i ne kajem se, naš mentalitet, naši ljudi, a i iskreno mislim da je je bolja džez scena u Beogradu. Beograd je življi, a Beč mi više vuče na klasiku", otkriva Tubić, koji je 2009. godine boravio i na muzičkom kampu u Los Anđelosu u Americi, a skoro je i iz države Ohajo dobio poziv da gostuje na albumu Timotiusa Brnsa.

Sa nestrpljenjem čeka objavljivanje CD-a i već je u fazi dogovora za promocije u Beogradu, Beču, Banjaluci i Sarajevu i, kako kaže, cilj mu je da njegovu muziku čuje što više ljudi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije