Muzika

Vlasti Novosibirska zabranile koncert Merilina Mensona

Vlasti Novosibirska zabranile koncert Merilina Mensona
Vlasti Novosibirska zabranile koncert Merilina Mensona

MOSKVA - Vlasti ruskog grada Novosibirsk zabranile su održavanje koncerta američkog rokera Merilina Mensona zbog straha da bi njegov ekcentrični nastup mogao da uvrijedi pravoslavne vjernike i promoviše sadomazohizam.

"Neće biti koncerta Merilina Mensona u Novosibirsku", saopštili su organizatori, dodajući da su vlasti ovog sibirskog grada odbile da daju dozvolu za koncert koji je trebalo da bude održan u nedjelju, 29. juna.

"Borili smo se do kraja, ali je situacija, na žalost, takva da smo morali da se povučemo", ističe se u saopštenju organizatora, koji obećavaju da će vratiti novac svima koji su kupili kartu.

Menson (45) je često bio na meti kritika vjerskih organizacija i zajednica, čak i u rodnoj Americi.

Njegov album "Antichrist Superstar" iz 1996. prodat je u 7 miliona kopija širom svijeta.

Kako prenosi AFP, na stotine vjerskih aktivista protestovalo je protiv održavanja Mensonovog koncerta u Novosibirsku, optužujući američkog "enfant terrible" za vrijeđanje ruskih pravoslavnih vjernika.

"Mensonovi nastupi uživo djeluju kao zabavni park sa sadomazohističkim prizvukom. Sadomazohizam je mentalni poremećaj. Novosibirsku ne treba ovakva predstava", kazao je u izjavi za moskovski Eho radio jedan vjerski aktivista.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije