Muzika

Volio bi da ima karijeru kao Hari

Volio bi da ima karijeru kao Hari
Volio bi da ima karijeru kao Hari

Poznat jesam postao, ali da postanem slavan treba još da porastem i nižem uspjehe, riječi su ovo desetogodišnjeg Davida Radosavljevića iz Laktaša, mališana koje se takmiči u "Pinkovim zvezdicama" i koji osvaja i žiri i publiku svojim anđeoskim glasom.

Skromnošću i šarmom, predivnim glasom, scenskim nastupima koji su iz emisije u emisiju bolji i drugačiji ovaj dječak ostavio je veliki pečat na cijeli region, a među najmilije, kako roditelje, tako i prijatelje, donio oduševljenje i radost.

O svemu tome, kao i o djevojčicama koje ga već "oblijeću", te kako uspijeva da organizuje odlaske u Beograd i obaveze u školi, razgovarali smo sa Davidom i majkom Jelenom.

"Sa djevojčicama lako izlazim na kraj, vole one mene, a volim i ja njih", kroz smijeh nam govori David, koji za sebe kaže da je maštao da pjeva na velikoj bini, a prijava na ovo takmičenje učinila mu se kao idealna za ostvarenje snova.

"Prijava na audiciju je bila moja ideja. Maštao sam da zapjevam na velikoj sceni, a kada sam saznao za audiciju, zamolio sam roditelje da me prijave, prošao sam i ušao u takmičenje", priča nam ozbiljnim tonom David.

Navodi da je imao želju da pokaže svoj talenat i da ostane što duže u takmičenju, jer kao sportista (trenira karate) posjeduje taj takmičarski duh i ne predaje se lako.

"Za svaki moj nastup se vrijedno spremam, u čemu mi pomaže moja instruktorka pjevanja Maja Manojlović-Dobrijević", kaže David.

Dodaje i kako mu svaki komentar žirija puno znači, jer oni su tu da ih ocjenjuju i ukažu na to da li je nešto dobro ili loše.

Desetogodišnjak koji voli da pjeva dobar je đak i ne zapostavlja drugare, ali ipak ima i drugu ljubav, koju je trenutno zapostavio.

"Nađem vremena i za igru i za drugare. Jedino što sam zapostavio je karate, ali i to ću da nadoknadim, jer to mi je druga ljubav, pored muzike, a moji treneri u KK 'Alfa' će mi pomoći u tome", kaže David.

Muzika je jedino čime ovaj mališan želi da se bavi u životu i vrlo je odvažan u tome da se kroz život školuje u tom smjeru.

"Volio bih da imam karijeru kao Hari (Varešanović), a veoma volim da pjevam pjesme Tošeta Proeskog", priča David.

Majka Jelena Radosavljević kaže kako su se odrekli dosta toga da bi ispunili sinov san, ali da nijednog trenutka nisu požalili, već sve rade sa velikom ljubavlju.

"Kada imate dijete koje ima neki talenat, treba ga usmjeravati ka tome i prije svega slušati njegove želje. U našem slučaju to je talenat prema muzici i Davidova želja za pjevanjem", ističe Jelena Radosavljević.

Ona dodaje da takmičenje traje već devet mjeseci, te da je to mnogo putovanja na razna snimanja.

"Sponzora nismo našli, ali mogu da spomenem ljude koji su nam pomogli u finansiranju jednog kruga takmičenja, a to su 'Max Mara', 'Unikop trade' i 'Nova banka'", navodi Jelena.

David na svakom nastupu nanovo iznenadi obožavaoce sjajnim stajlingom, za koji je zadužena njegova mama, a od 6. kruga i djevojke iz dva butika.

"Imam zaista mnogo obožavatelja koji dolaze iz raznih gradova da me upoznaju i volim da odvojim vremena za njih, čak imam i zid u kući na koji kačim njihove poklone", priča David, kojeg do finala dijeli još nekoliko krugova.

David je odličan učenik petog razreda Osnovne škole "Desanka Maksimović" iz Trna i iako često izostaje zbog snimanja, trudom i radom sve uspješno nadoknađuje.

"Malo mi je teže jer kada izostanem moram duplo da učim, ali trudim se da sve nadoknadim, da ne popustim u učenju", kaže David.

Da je stvarno tako, potvrđuje i majka, koja kaže da Davidu popularnost prija, da se nije uobrazio, te da je u razgovoru s njima (roditeljima) shavatio da je ta popularnost trenutna i kada se takmičenje završi da će biti onaj isti dječak kao i prije.

Ukoliko prođe u finale, što roditelji i vjerni obožavaoci malog Davida žele, opština Laktaši će obezbijediti prevoz za Davidove navijače do Beograda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije