Muzika

Vrapčići pjevaju u Beču

Vrapčići pjevaju u Beču
Vrapčići pjevaju u Beču

BEČ - Dječiji hor "Vrapčići" iz Banjaluke održaće koncert u Beču na poziv Udruženja "Bambi", koje organizuje veliki međunarodni festival "Mi smo deca vesela".

Koncert će biti održan u subotu u 19 časova u svečanoj sali "Längenfeldgasse 13-15" u dvanaestoj bečkoj opštini Mejdling, piše Glas Srpske.

"Našem horu je pripala čast da učestvuje u revijalnom dijelu programa i održi cjelovečernji koncert", rekao je umjetnički rukovodilac i osnivač hora "Vrapčići" Branislav Đaković.

Svoje vokalne sposobnosti publici u Beču pokazaće 40 banjalučkih mališana.

"Na ovom festivalu predstaviće se dvadesetak umjetničkih kolektiva iz nekoliko država. Mi se uvijek radujemo nastupima, putovanjima, druženjima, novim poznanstvima i predstavljanju RS na najbolji način", kazao je Đaković.

"Vrapčići" će nastupiti i večeras u 18 časova na "Dječijim muzičkim susretima u Beču" u Hramu Svetog Save. Banjalučki mališani pjevaće zajedno sa članovima "Prosvjetinog malog hora", koji djeluje u okviru Srpskog prosvjetnog i kulturnog društva "Prosvjeta" u Austriji.

Na koncertima će izvesti pjesme sa albuma "Tajna najveća" i "Šta je to".

Đaković je najavio i koncerte na "Zmajevim dečijim igrama" u Novom Sadu, beogradskom Centru "Sava" i na festivalu u Kotoru.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije