Muzika

"Vrapčići" promovisali novi album

"Vrapčići" promovisali novi album
"Vrapčići" promovisali novi album

BIJELJINA - Banjalučki Dječiji hor "Vrapčići" održao je večeras u Bijeljini koncert na kojem je promovisan njihov novi album "Tajna najveća".

Dirigent Hora "Vrapčići" Branislav Đaković rekao je novinarima da večerašnji koncert u Centru za kulturu "Semberija", osim promocije novog albuma, predstavlja i retrospektivu pjesama uz koje su djeca odrastala.

On je istakao da "Vrapčići" snimaju i deseti album, a večerašnji koncert organizovan je i sa namjenom da se bijeljinskom Dječjem vrtiću "Čika Jova Zmaj" uruči razglas, mikseta, zvučne kutije i mikrofoni.

"Prošle godine smo radili nekoliko koncerata za vrtiće koji su poplavljeni, u Čelincu, Bijeljini..., što potvrđuje da, osim svog promotivnog rada, imamo humanitarne aktivnosti", rekao je Đaković.

Dječiji hor "Vrapčići" postoji od 1993, do sada je objavio devet studijskih albuma, a učestvovao je na brojnim domaćim i inostranim festivalima.

Kroz školu "Vrapčića" prošlo je oko 2.000 članova, uzrasta od tri do 12 godina.

"Pjevamo svoje pjesme, pjesme uz koje djeca odrastaju, naši tekstovi nisu komplikovani, naša melodija je prelijepa, a tekstovi savremeni", rekao je Đaković.

Kao gosti koncerta večeras su nastupili i Mali hor "Srbadija" i Kulturno-umjetničko društvo /KUD/ "Pletenica" iz Bijeljine.

Dirigent Dječijeg hora "Srbadija" iz Bijeljine Jelena Milićević Trakilović izrazila je zadovoljstvo nastupom u kojem su igra i pjesma najmlađih oduševili brojnu publiku.

"Ovo je veče u kojem smo se predstavili bogatim scenskim nastupom, našim pjesmama", rekla je Trakilovićeva, napominjući da je ovo veče i humanitarnog karaktera, s obzirom da će Dječiji vrtić "Čika Jova Zmaj" dobiti neophodni razglas i drugu muzičku opremu, koja je stradala u prošlogodišnjim poplavama.

Ona je dodala da je posebno zadovoljstvo nastupati sa "Vrapčićima", te da je ovo prvi zajednički nastup dva hora.

Raznovrsnost dječijih pjesama i bogat scenski nastup dva hora upotpunili su mališani Kulturno-umjetničkog društva "Pletenica", među kojima je večeras najmlađi bio četvorogodišnjak.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije