Muzika

"Vrapčići" skupili više od 1.000 KM

"Vrapčići" skupili više od 1.000 KM
"Vrapčići" skupili više od 1.000 KM

Mališani banjalučkog dječjeg hora "Vrapčići" održali su u srijedu naveče prvi u nizu humanitarnih koncerata pod nazivom "Vrapčići za djecu Srpske" u Kulturnom centru u Gradišci, na kojem su skupili više od 1.000 KM.

Oni će u sklopu humanitarne akcije održati 10 koncerata, a sav prihod od prodaje karata biće iskorišćen za obnovu, te kupovinu opreme i didaktičkih sredstava za vrtiće koji su stradali u poplavama koje su pogodile RS.

"Humanitarni koncert 'Vrapčića' je najbolji način da se djeci pokaže da kroz određene aktivnosti uvijek treba da podrže drugu djecu. Osim starijih pjesama, publika je imala priliku da uživa i u novom albumu 'Vrapčića' pod nazivom 'Tajna najveća'. U našoj akciji skupili smo 1.070 KM i to ide u humanitarne svrhe", rekao je Branislav Đaković, rukovodilac "Vrapčića".

Cijena ulaznice iznosila je tri marke, a publici se predstavilo 40 djece uzrasta od tri do 12 godina.

Prema njegovim riječima, koncerti su planirani širom RS, između ostalog u Banjaluci i Prijedoru, te Srpcu, Mrkonjić Gradu, Derventi.

Humanitarni koncerti organizovani su u saradnji sa Ministarstvom prosvjete i kulture RS.

"Vrapčići" su sinoć trebali imati nastup u Sportskoj dvorani u Brodu.

Dječji hor "Vrapčići" prošle godine je obilježio 20 godina postojanja i uspješnog rada. Osnovan je 1993. godine u Banjaluci. Do sada su objavili 14 izdanja, sa više od 80 pjesama. Na njima se nalaze sve njihove pjesme, spotovi i najznačajniji koncerti.

Održali su mnogobrojne koncerte u zemlji i inostranstvu i učestvovali na festivalima dječje muzike, gdje su osvojili i neke vrijedne nagrade. Pored toga, učestvovali su na mnogo humanitarnih koncerata gdje su pomagali bolesnoj i nezbrinutoj djeci. Od osnivanja hora "Vrapčići" kroz mnogo generacija prošlo je više od 1.500 članova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije