Muzika

Vrhunska zabava do jutarnjih sati na "OK festu"

Vrhunska zabava do jutarnjih sati na "OK festu"
Vrhunska zabava do jutarnjih sati na "OK festu"

Koncerti novosadskog sastava "Atheist Rap" i banjalučkog "Sopota", koji su u subotu naveče održani u Nacionalnom parku "Sutjeska" na Tjentištu, obilježili su drugi dan trodnevne manifestacije "OK fest".

Muzičko veče otvoreno je nenajavljenim nastupom pop-rok sastava "Fyrstikk" iz Osla. Naime, oni su odlučili da proputuju regionom na nagovor njihovog gitariste, koji je rodom Kotor Varoša, te da sviraju kad god im se pruži prilika. Organizatori "OK festa" izašli su im u susret, te su tako Norvežani nastupili prije već utvrđene liste izvođača.

Nakon njih su na binu izašli pank rokeri "Ispad" iz Banjaluke, koji su okupljenima predstavili presjek karijere, a između numera ređale su se duhovite opaske na račun kolega muzičara, da bi na kraju "pao" i spontani striptiz frontmena sastava.

Kako je noć padala, na Tjentištu je postajalo sve hladnije, a zadatak da ugrije publiku pripao je "Sopotu", koji je kombinacijom rege muzike i brzih drum'n'bass vrlo brzo pokrenuo prisutne. Kada je uslijedila numera "Energetsko more", visoko podignute ruke i fantastičan zvuk bili su znak da se bend tek sprema da pruži zabavu za pamćenje. Podsjećanje na početke "Sopota" pružila je "Peaceful" sa prvog albuma "Dubalkan", a zatim se bend vratio numeri sa aktuelnog izdanja "Sopotnik", pa se plesalo, skakalo i pjevalo uz "Eru informacije". Već dokazani hit "Soul Rebellion" ustupio je mjesto starijoj "Gorštak", ali u potpuno drugačijem i svježijem aranžmanu.

Vjerovatno najprepoznatljivija pjesma "Izvor" podsjetila je okupljene na etno dub fazu sastava sa početka karijere, a zatim se "Sopot" vratio ultrabrzom i žestokom setu pjesama sa posljednjeg albuma, pa su tako noć "cijepale" kompozicije "Snovi", "Ideja", a zatim je Petar Topalović pozvao okupljene da zajedno sa bendom zaigraju uz "Kolo galaksije".

Pred kraj koncerta Banjalučani su odlučili da odsviraju numeru "Diple", a sa publikom su se oprostili uz etno dub singl "Kosmos" i njome najavili zvijezde večeri "Atheist Rap".

Muzičko veče otvoreno nenajavljenim nastupom pop-rok sastava "Fyrstikk" iz Osla

"Ljubav" je bila prva pjesma koja se zaorila iz zvučnika, a zatim su se glasovi oko hiljadu okupljenih stopili u jedan, kada su "Atheisti" zasvirali legendarnu "Trabant". Čule su i "Rokvić Radivoje", "Radule", "Grill", a za vrijeme izvođenja "Godine kulture" pivo je prskalo sa svih strana.

Svoje mjesto na set listi dobila je i legendarna ORA, prije koje je vokal sastava Aleksandar Popov, poznatiji kao Dr Pop, koji je nastupio uprkos tome što je povrijedio nogu, prisutne podsjetio na vrijeme nekadašnjih radnih akcija, koje su se odvijale na ovom prostoru. Teško je najbrojati sve numere koje su "Atheist Rap" servirali, jer su za vrijeme svog nastupa odsvirali preko 30 pjesama, među kojima se čak nisu našle ni neke koje publika smatra njihovim najvećim hitovima. Ipak, veče nije moglo proći, a da se ne čuju "Felićita", "Fatamorgana", "Letnji hit", a našlo se prostora i za "Car Core", slavnu "Wartburg limuzinu" i mnoge druge. Izmorenu i prezadovoljnu publiku "Atheist Rap" su pozdravili oko pola tri ujutro, a mali broj najupornijih odlučio je da kasne sate provede uz DJ set.

"OK fest" se održava u organizaciji Ferijalnog saveza RS, u saradnji sa Nacionalnim parkom "Sutjeska", a večeras, posljednje večeri festivala, treba  da nastupe bendovi "Partibrejkers" i "Zoster".

SFF na Tjentištu

U sklopu "OK festa" održana je i kino-projekcija u sklopu projekta "Operacija kino" Sarajevo film festivala.

Adnan Čomor, koordinator "Operacije kino", podsjetio je da su na turneji do 5. avgusta, u sklopu koje će sa besplatnim projekcijama filmova gostovati u 11 bh. gradova.

Snimljeni kadrovi za spot "Sopota"

Banjalučki sastav "Sopot" na lokacijama Trnovačkog jezera, Suhe dolina i Prijevora u subotu je snimao kadrove za novi video-spot.

Riječ je o video-singlu za pjesmu "Beskonačnost", a za režiju ovog muzičkog spota zadužen je banjalučki umjetnik Dajan Javorac.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije