Muzika

Vruće ljeto u znaku bluza, popa i roka

Vruće ljeto u znaku bluza, popa i roka
Vruće ljeto u znaku bluza, popa i roka

Iako bh. građani ovo ljeto neće imati priliku da u svojoj državi prisustvuju koncertima nekih izuzetno poznatih svjetskih muzičkih zvijezda, region će s druge strane biti pravi centar muzičkih zbivanja.

Kao i svake godine, Novi Sad u sedmom mjesecu, bar na nekoliko dana, postaje centar svijeta, zahvaljujući festivalu "Exit". Juče je potvrđeno još jedno ime, a to je revolucionarni muzičar, aktivista i jedan od najvažnijih glasova svjetske muzike Manu Čao, koji će svoj nastup održati na glavnoj bini 11. jula. Na pomenutom festivalu će svirati i "Motorhead", "The Prodigy", "Faithless" i Džon Njuman.

Otkako je potvrđeno da će britanska muzička zvijezda Robi Vilijams nastupiti 17. juna na beogradskom Ušću svakodnevno se u medijima pojavljuju nove vijesti u vezi s tim. On će tom prilikom predstaviti novi album "Under The Radar Volume 1", a srpski fanovi će uživo moći da čuju i velike hitove kao što su "Angels", "Feel" i No Regrets".

Američki muzičar Bob Dilan, pjevač, kantautor, pjesnik i borac za ljudska prava, najavio je evropsku ljetnu turneju, na kojoj će održati 19 koncerata, a među gradovima koji su uključeni je i Ljubljana. On će u glavnom gradu Slovenije nastupiti 25. juna.

Ljubitelji dobrog pop-rok zvuka uživaće 6. juna na koncertu benda "One Republic", koji će nastupiti u "Kombank areni" u Beogradu. Ovi muzičari trenutno pripremaju novi album, a navodno provode po 12 sati u studiju.

Ljubiteljima bluza neće nedostajati koncerata, pa je pravi izbor koncert koji će biti održan za koji dan, tačnije 12. aprila u Kulturnom centru Beograda, a nastupiće američki bluz-rok sastav "John The Conqueror".

Na kraju ne treba zaboraviti i još jedan nastup koji će bez sumnje tresti region. Riječ je o nastupu najpoznatijeg svjetskog bubnjara Simona Filipsa, koji će sa svojim bendom "Protocol" nastupiti 11. maja u Zagrebu.

Filip je jedan od najkvalitetnijih i najcjenjenijih bubnjara svijeta, čiji stil karakteriše ne samo izuzetan talenat, već i visok nivo muzikalnosti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije