Muzika

Who See i M.O.R.T. stižu na Jelen Demofest

Who See i M.O.R.T. stižu na Jelen Demofest
Who See i M.O.R.T. stižu na Jelen Demofest

Crnogorski hip hop tandem Who See i hrvatski sastav M.O.R.T. prvi su domaći revijalni izvođači osmog izdanja Jelen Demofesta, koji će biti održan u Banjaluci.

Who See i M.O.R.T. će nastupiti 16. jula, prve večeri festivala, kada će publika moći da čuje i slovenački Low Peak Charlie, koji je završio kao trećeplasirani bend na prošlogodišnjem Jelen Demofestu.

"Ovo je samo djelić onoga što će posjetioci Jelen Demofesta 08 moći da čuju i vide. U narednim danima otkrićemo i ostala imena revijalnih bendova. Mislim da će svi biti veoma prijatno iznenađeni kada čuju o kakvim vrhunskim izvođačima je riječ", najavila je Brankica Stojanović, portparol Jelen Demofesta.

Za one koji nekim slučajem nisu već čuli, Who See Klapa ili samo Who See je hip hop sastav koji čine Kotoranin Dejan Dedović Dedduh i Novljanin Mario Ðordević Noyz, a grupa je nastala 2000. godine.

Njihov prvi album objavljen 2007. godine nosi naziv "Sviranje kupcu" i donosi tvrdokorni rap stav kroz svaku rimu albuma. Drugo studijsko izdanje "Krš i drača" izašao je 2012. godine, kada osvajaju i MTV nagradu "Best Adriatic Act", a već naredne godine je odlučeno da će predstavljati Crnu Goru na "Evroviziji 2013" u Malmeu. Aktuleni treći album "Nemam ti kad" ostvario je veliki uspjeh u digitalnom formatu, te postao dostupan i kao CD izdanje. Od kada je izašao, album je proveo pet nedjelja na vrhu liste slušanosti muzičkog servisa "Deezer", dok je pjesma "Đe se kupaš" bila neprikosnoveni hit prošlog ljeta.

Sinjski M.O.R.T. su pobjednici Jelen Demofesta 06, a njihova jednostavnost, iskrenost, opuštenost i dobre pjesme bile su ključne kvalififikacije da ih žiri proglasi najboljima. Sviraju beskompromisni punk  blues, a postoje još od jeseni 2003. godine. M.O.R.T. je sada već prepoznatljivo muzičko ime u regionu, a još uvijek haraju top listima sa albumom "Odjel za žešće", koji su snimili kao nagradu za osvojeno prvo mjesto na Jelen Demofestu.

"Da nam svima vrijeme brže prođe dok čekamo rezultate žirija i početak festivala, u pripremi su nagradne igre sa vrijednim nagradama za sve ljubitelje Jelen Demofesta. Ukoliko redovno pratite naš zvanični sajt demofest.org i Facebook stranicu, vrlo brzo ćete saznati o čemu je tačno riječ", navela je Stojanovićeva.

Osmi Jelen Demofest biće održan od 16. do 18. jula u Banjaluci, a publika će moći da vidi i čuje nastupe četrdesetak različitih izvođača.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije