Muzika

X Factor Adria: Žiri izbacio Ilmu Karahmet iz takmičenja

X Factor Adria: Žiri izbacio Ilmu Karahmet iz takmičenja
X Factor Adria: Žiri izbacio Ilmu Karahmet iz takmičenja

Takmičari showa X Factor Adria u posljednjoj live emisiji pred superfinale 23. marta dobili su nimalo lagan zadatak da otpjevaju pjesme svojih mentora.

No, Maid Hećimović, Ilma Karahmet, Lukijan Ivanović, Daniel Kajmakoski, Tamara Milanović i bend Doktori ni sinoć nisu razočarali publiku, te su još jednom pokazali zavidan talent. Ipak, mjesta u superfinalu nije bilo za Ilmu Karahmet, 13-godišnjakinju iz Kiseljaka koju je na kraju izbacio žiri.

Ilma je u duelu pjevala s Maidom Hećimovićem iz Orašja. Članovi žirija Željko Joksimović, Emina Jahović, Kristina Kovač i Kiki Lesendrić bili su razočarani što su Maid i Ilma u duelu, ali je samo Kiki, koji je Ilmin mentor, glasao da ona prođe dalje.

Talentovana učenica iz Kiseljaka, koja je od početka showa oduševljavala milionsku publiku, hrabro je podnijela poraz, zahvalila se na ogromnoj podršci i obećala da će nastaviti s pjevanjem.

Show je otvorio upravo Maid koji se i prošle sedmice našao u duelu s Aleksom Perovićem, no glasovi publike spasili su ga od ispadanja.

Maid je odabrao pjesmu "Nije ljubav stvar", svog mentora Željke Joksimovića. Kristina je rekla da je Maid fenomenalan i da joj je drago što ne mijenja ništa u svojim nastupima.

Lesendrić je kazao da je izabrao numeru koja je njegov stil i indirektno predložio da mu Željko napiše pjesmu dok je Emina rekla: "Maide, pjevaš, ubijaš", piše portal Klix.ba.

Mentor Željko je priznao da je imao malu tremu pred večerašnji nastup jer je vjerovao da bi Maidu odgovarala neka druga njegova pjesma.

"Bio si fantastičan! Čestitam!", rekao je Joksimović.

Ilma Karahmet iz Kiseljaka odlučila se za pjesmu "Kao ptica na mom dlanu" legendarnih Pilota. Kao i u prethodnim emisijama po završetku izvedbe iz publike je odjekivalo: "Ilma, mi to volimo".

Emina je rekla da je Ilma na pravi način iznijela pjesmu budući da je u originalu pjevaju muškarci. Željko je kazao da je možda mogla izabrati drugu pjesmu, ali da je sve što ona otpjeva "fantastično".

Riječi hvale imala je i Kristina koja je mentoru Kikiju uputila zamjerku, a to je da je pjesma pomalo spora.

Lesendrić se nje složio sa kolegicom iz žirija i pohvalio je Ilmu.

"Doktori" u kojem je i Armin Malikić iz Banovića otpjevali su pjesmu svoje mentorice Kristine "Da te volim".

"Savršeno ste otpjevali ovu pjesmu. Znam originalan aranžman i ova mi se mnogo više sviđa. Svaka čast", rekao je Lesendrić. Emina je čestitala "Doktorima" i rekla da je ovo bio jedan od njihovih najboljih nastupa, a ni Željko nije imao zamjerki.

"Super je bilo sve. Nemam šta dodati, osim da i u budućnosti budete složni kao večeras", rekao je Joksimović.

Lukijan Ivanović iz Banjaluke predstavio se numerom Emine Jahović i Saše Kovačevića "Još ti se nadam". Kristina i Željko složili su se da je pjesma Lukijanu "legla", pohvalili su njegovu izvedbu, ali i aranžman.

"Mislila sam da samo ja i Saša možemo ovako da otpjevamo ovu pjesmu, ali ti si me uvjerio u suprotno. Bio si divan, ponosna sam na tebe", rekla je Jahović.

Dobar nastup imala je i Tamara Milanović koja se okušala izvodeći pjesmu "Slučajno" benda Piloti. Emina je rekla da joj se svidjelo vrlo emotivno izvođenje pjesme, Željko je rekao da je pjevala odlično, a Kristina je dodala da je Tamara bila fantastična i da sija posebnim sjajem kada pjeva dobru pjesmu, a zadovoljan je bio i njen mentor Kiki.

Jedan od favorita showa, Makedonac Daniel Kajmakoski predstavio se pjesmom "Ljubavi" i još jednom oduševio publiku i žiri.

Superfinale je zakazano za 23. mart u Kombank areni u Beogradu.

Negativni tviter komentari: Svi znamo da uz 50.000e nagrade ide i Bekvalac gratis

Nataša Bekvalac nastupila je u revijalnom dijelu "X Faktora". Osim pjesme, pjevačica je promovisala i frizuru.

Najviše pažnje privukao je njen natapirani paž. Prije nastupa pjevačice, tviter je bio "opsednut" negativnim komentarima na njen račun.

Obzirom da je Nataša odnedavno ponovo singl, pošto su ona i maneken i biznismen Vladimir Vuksanović raskinuli vjeridbu, neki komentari su bili na račun "potrage za novim momkom", piše Blic.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije