Muzika

X Factor: Domaći hitovi "legli" bh. pjevačima

X Factor: Domaći hitovi "legli" bh. pjevačima
X Factor: Domaći hitovi "legli" bh. pjevačima

Svi takmičari iz BiH, koji su nastupili uživo u utorak naveče u trećoj emisiji regionalnog muzičkog šoua "X Factor Adria", plasirali su se u nastavak takmičenja.

Ipak, njihove sreće nije bio duet "H2O", za koji je takmičenje završeno.

Koncepcijom emisije zamišljeno je da finalisti pjevaju domaće hitove, a Ilma Karahmet, Haris Ćato, Lukijan Ivanović, Armin Malikić sa bendom "Doktori", Vanja Mišić sa bendom "4U" i povratnik Maid Hećimović nastavljaju takmičenje.

Mala Ilma ne prestaje da oduševljava publiku i žiri pa je savršeno izvela pjesmu Jelene Tomašević "Ne dam na tebe".

"Kad god čujem kako pevaš, ja se uplašim za svoje kandidate", prokomentarisao je Željko Joksimović, a pohvalu je dobila i od Kristine Kovač.

Bend "Doktori" izveo je "Cesaricu" Olivera Dragojevića, a njihov nastup su pratili tehnički problemi te su izvedbu morali da ponove.

Maid, kojeg je publika vratila iz baraža, u prvom nastupu uživo pred gledalištem, izveo je "Pisaću joj pisma duga", pjesmu Zdravka Čolića, dok je mlađani Haris pjevao Čolinu "Što ti dadoh".

Banjalučanin Lukijan je odabrao "Sve moje zore", pjesmu "Tropico benda" u akustičnoj obradi, te je rasplakao mentorku i članicu žirija Eminu Jahović, a njegova sugrađanka Vanja sa bendom "4U" nastupila je s pjesmom "Točkovi" Ane Stanić.

"Sve se više zaljubljujem u vas, sviđa mi se ta energija koja vam i pripada, mladalačka i pozitivna", pohvalila je Emina nastup ovog ženskog benda, ali i mentorku Kristinu, koja je odabrala pjesmu.

Makedonac Daniel Kajmakoski pjevao je "Sonce nema gree" Vlatka Lozanoskog i još jednom pokazao zašto ga smatraju favoritom.

"Opasan si, najopasniji si. Zameraju mi 'tviteraši' što koristim 'fenomenalno'. E pa, 'razvalio' si", zaključila je Emina.

Sigurni nastupi Ilme Karahmet, Vanje Mišić, Harisa Ćate, Lukijana Ivanovića, Armina Malikića i Maida Hećimovića

 

Aleksandra Brković pokazala je moć svog glasa izvođenjem pjesme "Zbunjena" grupe "Negative", a Tamara Milanović je nastupila s pjesmom "Mi nismo sami", grupe "Film".

Povratnica Aleksandra Sekulić, za koju mnogi članovi žirija nisu imali riječi hvale, izvodila je numeru grupe "Oktobar 1864".

"Odličan scenski nastup, ti imaš dobru energiju na sceni i ponekad je fenomenalni pevači nemaju, a to im je mana. Dopalo mi se što nisi imitirala Tanju Jovićević, jer ona je jedna", kazala joj je Kristina.

Bend "H2O" predstavio se pjesmom "Čuvam te" Aleksandre Radović, ali Eminu nisu oduševile, kao ni Željka.

"Bilo je falša, i složiću se sa Eminom, pesma nije bila baš dobar izbor za vas. Bilo je emocije, ali, eto, da je druga kompozicija bila možda bi bilo bolje", ocijenio je Joksimović.

Slično je kod Kristine prošao Aleksa Perović, koji je prošle sedmice imao tremu te je ovoga puta pokušao da se "iskupi" pjesmom "Voli me i ne voli me" Željka Vasića.

"Odlično si otpevao pesmu, ali mi se izbor ne sviđa, jer te stavlja u kalup pevača kojih imamo na tone. Prvo je bio Georgiev pa onda njih stotine", zaključila je Kovačeva.

Na kraju, publika je odlučila da u trećem duelu u šouu "X Factor Adria" za svoj ostanak treba da se bore "H2O", odnosno Fifi i Marinela, a sa druge strane Aleksandra Sekulić, koja je već imala svoj odlazak iz takmičenja. Kada je došao red na žiri, većinom glasova je odlučeno da kući odlazi "H2O".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije