Muzika

YouTube blokirao spot albanskog repera

YouTube blokirao spot albanskog repera
YouTube blokirao spot albanskog repera

BEOGRAD - YouTube je blokirao spot za pjesmu "Puška slobode" albanskog repera Arijana Agušija, u kojem na brutalan način ubijaju srpske policajce, dan nakon upozorenja Srba sa Kosova i Metohije da je pjesma uvredljiva, opasna i direktno poziva na nasilje.

Kontroverzni spot za pjesmu "Puška slobode" albanskog repera Arijana Agušija od sinoć nije moguće videti na YouTubeu, prenijeli su beogradski mediji.

Gradonačelnik Sjeverne Kosovske Mitrovice Goran Rakić juče je upozorio kosovske institucije da "Puška slobode" predstavlja direktan poziv na nasilje.

"U scenama u kojima dominira nasilje i promoviše se ubijanje srpskih policajaca, ali i egzekucija navodnih 'domaćih izdajnika', kao društveno i nacionalno prihvatljiv model koji treba da se prenese sa kolena na koleno, dok se istovremeno peva o poginulim pripadnicima OVK i slavi etnička /velika/ Albanija, mladim Albancima koji slušaju ovu muziku šalje se jasna i snažna poruka o tome šta se od njih očekuje", naveo je Rakić.

Prema pravilima korišćenja ove mreže, YouTube zadržava pravo da ukloni ili blokira sadržaje koji promovišu nasilje i šire govor mržnje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije