Muzika

ZAA nastupa u Banjaluci

ZAA nastupa u Banjaluci
ZAA nastupa u Banjaluci

Jedinstvena muzička pojava u regionu, kruševački bend ZAA, nedavno je objavio elektronsko izdanje trećeg studijskog albuma pod nazivom "What About", a 24. oktobra gostovaće u Banjaluci u "Castra Caffe Baru".

Nastupiće u finalu takmičenja muzičkih grupa "Castrafon". Pored grada na Vrbasu, nastupiće i u Novom Sadu i Zagrebu.

Iako su i na novom albumu, koji donosi 11 numera, dominantni ska i rege ritmovi, oni više nisu toliko u prvom planu i ustupaju mjesto rock 'n' rollu.

Pored četiri ranije objavljena singla: "99 Hope", "What About", "I Drive", "Time", album donosi i sedam potpuno novih pjesama.

Kako su članovi sastava istakli, "What About" je korak dalje u razvoju muzičkog izraza benda i donosi znatno čvršći zvuk u odnosu na dva prethodna.

"Album 'What About' pokazuje koliko smo se dobro upoznali i sjedinili svirajući zajedno. To što ne živimo u istom gradu je ograničilo naša viđanja na probama jednom mesečno na nekoliko dana. Na svakom setu proba je nastajala najmanje po jedna pesma. Mi u šali volimo da kažemo da je ovaj album kao mesečni presek emotivnog stanja svakog člana benda  u 2013. godini", rekao je Ivan Đokić, gitarista benda ZAA.

Sanja Vučić, vokal benda, izrazila je veliko zadovoljstvo zbog izlaska novog albuma, te je napomenula da su se trudili da ukomponuju energiju i emociju svakog člana benda uz ozbiljniji zvuk i produkciju.

Pored Vučićeve i Đokića, bend ZAA čine i Jovan Blagojević, saksofon/blok-flauta, Tomislav Ilić, basista, Zlatko Petković, bubnjar, i Zoran Vasić, klavijaturista.

Grupa ZAA još je na početku karijere ostvarila značajan uspjeh, osvojivši treću nagradu na banjalučkom "Demofestu", a ovdašnja publika uskoro će imati priliku da ih ponovo sluša.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije