Muzika

Zašto je YouTube zabranio novi spot Nicka Cavea mlađima od 18 godina?

Zašto je YouTube zabranio novi spot Nicka Cavea mlađima od 18 godina?
Zašto je YouTube zabranio novi spot Nicka Cavea mlađima od 18 godina?

Novi spot Nicka Cavea urađen za pjesmu "Jubilee Street", u okviru promocije albuma "Push the Sky Away" koji na tržište izlazi 18. februara, svojim eksplicitnim scenama između starijeg muškarca i gotovo maloljetne starlete privukao je pažnju medija, ali i kritičara.

Novi spot Nicka CaveaRazlog je golišavost i indirektna aluzija na seks između sredovječnog muškarca i mlađahne starlete, što je ne YouTubeu rezultiralo zabranom gledanja za one mlađe od 18 godina.

No, bez obzira na zabranu, za samo dva dana video je vidjelo preko 50.000 ljudi, a muzički kritičari tvrde da je riječ o odličnom albumu kojim se Cave vraća klasičnom izričaju nakon izleta s grupom Grinderman.

Režiju spota potpisuje Caveov stalni saradnik, poznati reditelj John Hillcoat, dok se kao glavni lik u njemu pojavljuje britanski glumac Ray Winstone.

- Bilo mi je pravo zadovoljstvo gledati Raya u ovoj ulozi. On je pravi umjetniki izvrstan glumac. Isto tako, odlično je ponovno surađivati s dobrim prijateljem, Johnom Hillcoatom', rekao je Cave za NME.

Spot je sniman krajem prošle godine u Londonu.

Pogledajte i uvjerite se sami zašto je YouTube zabranio novi spot Nicka Cavea mlađim od 18 godina!

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije