Muzika

Završen festival "Akordeon art"

ISTOČNO SARAJEVO - Internacionalni festival harmonike "Akordeon art" završen je danas u Istočnom Sarajevu dodjelom nagrada i pehara pobjednicima u devet kategorija.

Prva mjesta u šest kategorija niže muzičke škole osvojili su Slavoljub Marić, Aleksandar Pejović, Jovan Ković, Dragoslav Vasiljević i Mile Đurević iz Srbije, te Radovan Ivanović iz BiH.

Najbolji u dvije kategorije srednje muzičke škole bili su Filip Petreski iz Makedonije i Kinea Broslovska iz Poljske, a u studentskoj kategoriji Stojan Bojić iz BiH.

Publici se na festivalu predstavio i Orkestar harmonika Nacionalne muzičke akademije "Petar Iljič Čajkovski" iz Kijeva, a koncert je održao i Juri Šiškin iz Rusije.

Predstavnike na Šestom internacionalnom festivalu harmonike "Akordeon art" ove godine imali su Rusija, Ukrajina, Bugarska, Italija, Njemačka, Srbija, Poljska, Crna Gora, Velika Britanija, Španija, Makedonija, Hrvatska, Slovačka, Grčka, Australija, Češka, Litvanija, Slovenija i BiH.

Muzička akademija Univerziteta u Istočnom Sarajevu i Asocijacija za negovanje akademske muzike "Novi zvuk" ove godine šesti put organizovali su internacionalni festival harmonike, koji je počeo u ponedjeljak, 29. aprila.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije