Muzika

Željko Bebek: Uopšte me ne zanima šta rade Brega i Alen

Željko Bebek: Uopšte me ne zanima šta rade Brega i Alen
Željko Bebek: Uopšte me ne zanima šta rade Brega i Alen

U medijima je danas osvanula vijest da Goran Bregović u okviru "Arsenal festa" u Kragujevcu 27. juna obilježava jubilej - 40 godina od osnivanja "Bijelog dugmeta".

Međutim, za tu priliku zvao je trećeg, a ne prvog pjevača, koji je pjevao na početku karijere najpopularnije grupe bivše Jugoslavije. Stoga je Željko Bebek za "Nezavisne novine" rekao šta misli o proslavi.

NN: Da li ste čuli da Goran Bregović i Alen Islamović u Kragujevcu slave 40 godina od osnivanja "Bijelog dugmeta"?

BEBEK: Nemam pojama, teško da ti mogu išta reći jer ja s tim nemam nikakve veze. Uopće me ne zanima ni kako oni to rade ni šta rade. Najvažnije mi je to što ja slavim svojih 40 godina karijere, od toga sam 10 godina bio u "Bijelom dugmetu", a ostalih 30 godina imam solo karijeru, sve skupa uživam u tome i radim svoje koncerte diljem svijeta. Slavljenički koncert je bio 14. juna 2014. godine u Vodicama na TNT festivalu. Nadam se da uskoro dolazim i u Novi Sad na "Tamburica fest", gdje ću takođe spomenuti svoj jubilej.

NN: U medijima je pisalo da ste prošle godine odbili poziv Gorana Bregovića da slavite jubilej matične grupe...

BEBEK: Nije mene Bregović nikad zvao. Oni što umjesto njega zovu misle da ja treba da budem sretan što me zove preko njih. Ja nisam taj, ja sam poslovan čovjek, imam dugu karijeru i sa mnom se ne može razgovarati samo tako.

NN: Koliko Vam davno djeluju vremena kada ste s Bregovićem osnovali "Dugme"?

BEBEK: Dosta davno, to je samo početak karijere, ali u svakom slučaju rado se sjećam svega što sam uradio u okviru "Bijelog dugmeta". Nije važno što sam ja jedan od dvojice najzaslužnijih što je uopšte "Bijelo dugme" nastalo, bitno je da je tih 10 godina bilo vrijeme kada smo važili za najveću rok atrakciju na ovim prostorima.

NN: Ionako će sve proslave nadživjeti pjesme koje ste otpjevali, posebno one na tekstove Duška Trifunovića...

BEBEK: U svakom slučaju za karijeru "Dugmeta" vezani smo iznutra dosta i Goran i ja, ali bilo je puno važnih ljudi koji su na neki način kreativci karijere "Bijelog dugmeta", posebno Duško Trifunović, pa Arsen Dedić, pa Vlado Dijak. Puno raznih znanih i neznanih imena. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije