Muzika

Zvonimir Đukić Đule: Promenili smo se s publikom

Zvonimir Đukić Đule: Promenili smo se s publikom
Zvonimir Đukić Đule: Promenili smo se s publikom

Grupa "Van Gogh" proslavlja 28 godina svog rada na muzičkoj sceni, a povodom toga odlučili su objaviti knjigu pod nazivom "Tragovi prošlosti", koja treba da se pojavi u Banjaluci 17. juna u knjižari "Kultura".

Povodom ovoga razgovarali smo sa frontmenom grupe Zvonimirom Đukićem Đuletom, koji nam je priznao da su knjigu nazvali po prvom singlu, koji su izdali 1984. godine. U intervjuu sa Đuletom željeli smo da saznamo i kada će imati koncert u Banjaluci, ali i kakva je publika danas.

NN: Kakve će detalje o vama i vašem radu publika moći da pronađe u ovoj knjizi?

ĐULE: Moći će da pronađe sve ono što nismo uspeli da im kažemo i da vide koliko smo se borili da im pružimo sve što zaslužuju. Bilo je tu teških i bolnih situacija, ali i srećnih u kojima smo zajedno sa njima prevladali sve prepreke. Ova knjiga je posvećena njima, kao i album, koji smo izdali u izdanju "Croatia records" u CD i LP izdanju. Bilo nam je lako odlučiti se upravo za LP izdanje kada niko to ne radi više ni sa CD-ovima, jer naša publika to zaslužuje.

NN: Koliko se promijenila publika od devedesetih godina prošlog vijeka do danas?

ĐULE: Ogromna je razlika publike tog perioda i danas. Publika je nekada bila mnogo otvorenija i pristupačnija, a danas se sve pomešalo. Međutim, meni je drago što smo se i mi promenili zajedno sa njima i to nabolje. Mi kao bend imamo ludu sreću da se starija i mlađa publika ujedinile sa našim poslednjim albumom "Neumeren u svemu" i da su nam dali maksimalnu podršku. Drago mi je što su im se ukusi poklopili.

NN: Posljednji album je izašao krajem decembra 2013. godine i ima omot koji nije svakidašnji?

ĐULE: Na omotu se nalaze pčela, ruka i med. Dva prsta predstavljaju zajedništvo, ali i pokret pištolja, pčela predstavlja ljude, a krv koja izbija iz nje i odlazi u med, to je krv onih koja je prolivena za vreme ratova. Jednom rečju Balkan, zemlja krvi i meda. Sa ovim albumom smo hteli da ukažemo da se ratovi više nikada ne dogode, jer oni ljudima dobro nisu doneli. Pokazali smo zajedništvo u nesreći kada su u pitanju poplave i apelovao bih na sve da tek sada pomažu, jer je to najpotrebnije. Šaljite SMS iz Srbije na 1003 i pozovite iz RS na 1458, jer je pomoć tim ljudima zaista potrebna.

NN: Mnoge fanove u Banjaluci interesuje kada mogu očekivati vaš koncert?

ĐULE: Ne bi bilo srećnijeg čoveka od mene kada bih vam mogao reći tačan datum. Mogu samo reći da pregovaramo za novembar ove godine i nadam se da će se to ostvariti, jer u Banjaluci nismo svirali od decembra 2009. godine. Želim da poručim Banjalučanima da budu strpljivi i uskoro nas očekuju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije