Muzika

Zvonimir Đukić Đule: Radost je osjećati ritam gitare i bubnja

Zvonimir Đukić Đule: Radost je osjećati ritam gitare i bubnja
Zvonimir Đukić Đule: Radost je osjećati ritam gitare i bubnja

Popularna rok grupa iz Srbije "Van Gogh", iako će naredne godine obilježiti tri decenije rada, ne gubi na popularnosti, a svakim novim albumom dobije još veći broj fanova, ali i najznačajnija regionalna priznanja.

Nedavno su gostovali u Banjaluci, gdje im je pripao "Oskar popularnosti" za najbolji rok bend i za najbolji album. Tim povodom Zvonimir Đukić Đule, frontmen ovog sastava, u razgovoru za "Nezavisne" govori da je prošla godina bila veoma naporna, ali i uspješna za njih i otkriva da će veliki koncert u gradu na Vrbasu održati krajem maja.

"Prošle godine smo započeli turneju, koja još traje. Bližimo se 30. godišnjici postojanja, koja je sljedeće godine, i tim povodom ćemo osmisliti još bolje i zanimljivije koncerte", istakao je popularni Đule.

Đule je podsjetio da su se prošle godine radovali MTV nagradi za najbolje regionalne izvođače, ali i objavljivanju njihove foto-mongrafije "Tragovi prošlosti", koja je proglašena za najbolju foto-monografiju na prošlogodišnjem Sajmu knjiga u Beogradu.

"Takođe, ono što nas kao bend sa sada već dugom karijerom uvek raduje je što na turneji u prvim redovima susrećemo mlada lica. Ima li veće radosti nego da te i mladi ljudi podrže u tome i da osećaju ritam bas gitare, gitare i bubnja", naveo je Đukić.

Pričajući o MTV nagradi Đule je istakao da je ona došla kao potvrda da "Van Gogh" zaista ima armiju fanova koji gotive dobre rifove i koji znaju da se onako baš urbano ponašaju na koncertima te koji znaju da poštuju to što im se daje.

"Tu nagradu smo podelili s publikom. Jer, to sve nema smisla ako nemaš kontinuitet, ako nemaš tu ruku pruženu fanovima i ako se bahato odnosiš prema ljudima koji poštuju tvoj rad, što je često u Srbiji", dodao je on.

Za kraj razgovora frontmen "Van Gogha" poručio je njihovim fanovima, ali i onima koji to nisu, da budu na dobrim vibracijama i da slušaju dobru muziku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije