Pozornica

Brojne nagrade za protagoniste Kamernog teatra 55

Brojne nagrade za protagoniste Kamernog teatra 55
Brojne nagrade za protagoniste Kamernog teatra 55

SARAJEVO - Na 31. susretima kazališta/pozorišta Brčko 2014, Kamerni teatar 55 iz Sarajeva učestvovao je sa dvije predstave - Mali mi je ovaj grob, u režiji Dine Mustafića i Bajka koju idiot priča, koju je režirao Emir Kapetanović.

Obje predstave su igrane pred punom salom i, ako je suditi po reakcijama publike nakon izvedbi, potvrdile kvalitet po kojem je Kamerni teatar 55 već uveliko poznat.

Ali, da nije sve samo na aplauzu i emocijama onih koji su zahvaćeni u vrtlog i šarenilo priča i glumaca na sceni, pokazuju i nagrade koje su ove dvije predstave "donijele" kući.

A nagrada je mnogo. Nagrada za najbolju režiju dodijeljena je Dini Mustafiću za predstavu Mali mi je ovaj grob.

Nagrada za najbolju predstavu u cjelini „Zlatna statua vijećnice i grada Brčkog", dodijeljena je predstavi Mali mi je ovaj grob u produkciji Hartefakt, Bitef teatra, Kamernog teatra 55, Kazališta Ulysses, Testament Films i Festivala MESS.

Grand prix Susreta za najbolju mušku ulogu dodijeljen je Erminu Bravi za ulogu Danila Ilića u predstavi Mali mi je ovaj grob.

Nagradu za najbolju mladu glumicu dobila je Amila Terzimehić za ulogu Ljubice u predstavi Mali mi je ovaj grob.

Nagrada za najboljeg mladog glumca dodijeljena je Admiru Šehoviću za ulogu u predstavi Bajka koju idiot priča.

Nagrada za najbolju mušku ulogu dodijeljena je Milanu Mariću za ulogu Gavrila Principa u predstavi Mali mi je ovaj grob.

Odlukom žirija publike nagrada za najbolju žensku ulogu dodijeljena je Zani Marjanović za više uloga u predstavi Bajka koju idiot priča, Kamernog teatra 55 Sarajevo.

Žiri publike dodijelio je nagradu za najbolju mušku ulogu Moameru Kasumoviću za više uloga u predstavi Bajka koju idiot priča, Kamernog teatra 55 Sarajevo.

Nagrada za muziku dodijeljena je Drašku Adžiću za muziku u predstavi Mali mi je ovaj grob.

Nagrada za kostim pripala je Vanji Popović za kostim u predstavi Bajka koju idiot priča.

Nagrada za scenografiju dodjeljena je Dragutinu Brozu za predstavu Mali mi je ovaj grob, saopšteno je iz Kamernog teatra 55.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije