Pozornica

"Crvenkapa" otvorila vrata mališanima

"Crvenkapa" otvorila vrata mališanima
"Crvenkapa" otvorila vrata mališanima

Premijerom predstave "Crvenkapa", u režiji Slobodana Perišića, u subotu naveče je počela s radom "Juhu" scena za djecu Gradskog pozorišta (GP) "Jazavac" u Banjaluci.

Uz mnoštvo dječjih osmijeha, aplauza i zanimljivih komentara kultni komad braće Grim još jednom je zaživio na sceni, ali ovog puta u nešto drugačijem obličju.

Komad "Crvenkapa" moderna je interpretacija poznate bajke, u kojoj su glumačke role pripale Nataši Perić, Bojanu Kolopiću, Rok Radiši i Mariju Lukajiću.

Perićeva, koja se odlično snašla u ulozi djevojčice sa crvenom kapom, oduševila je mališane, koji su nakon odigranog komada pohrlili na scenu da se upoznaju i uslikaju sa njom.

"Prezadovoljna sam reakcijama, ali se već sada radujem našim sljedećim igranjima kada ćemo biti još uigraniji i bolji", navela je Perićeva.

A, Crvenkapa se u predstavi GP "Jazavac" ne igra u šumi, već u jednom kvartu, ne sluša roditelje, umjetnica je i radi grafite.

Naravno, ni ova "Crvenkapa" nije mogla proći bez zlog vuka, kojeg je utjelovio Kolopić.

"Prvi put radim dječju predstavu, ali pored toga čast mi je što imam priliku da budem deo otvaranja ove scene, za koju smatram da je potrebna u Banjaluci", rekao je Kolopić.

Lovca igra Mario Lukajić, koji je naglasio da je "Crvenkapa" postavljena na drugačiji način jer je dobro poznata priča o djevojčici koja nosi baki hranu do sada ispričana mnoštvo puta.

Modernu interpretaciju poznate bajke režirao Slobodan Perišić

"Djeca sada imaju priliku da upoznaju jednu drugačiju Crvenkapu. Ali, ono što je najbitnije to je da je suština, odnosno poruka ista. Nadam se da su mališani to prepoznali i da im se svidjelo", istakao je Lukajić.

On je, kao jedan od osnivača GP "Jazavac", pojasnio da je ideja o "Juhu" sceni rođena kada i samo pozorište, ali tek sada su se stvorili uslovi da bude otvorena ova scena namijenjena najmlađim stanovnicima grada na Vrbasu.

"Mislim da je jedna ovakva scena jako potrebna Banjaluci, a mi ćemo raditi na konstantnom povećanju broja predstava i nadam se da ćemo biti uspješni", rekao je Lukajić.

Pored scena koje su mališani u publici obavezno komentarisali, što je izazivalo osmijehe kod odraslih, nisu ostali imuni ni na zanimljivu muziku, koju će zasigurno dugo pjevati, a čiji su autori Vedran Gavrić i Dejan Zorić.

Po završetku predstave nekoliko mališana je razmjenjivalo svoje utiske, a jedna sedmogodišnja djevojčica je rekla da joj se najviše svidjelo kad je Crvenkapa pjevala i kada je rekla da ide na parti.

Za scenografiju i kostimografiju "Crvenkape" bila je zadužena Nevena Milašinović, a predstava će ponovo na repertoaru "Juhu" scene biti 30. novembra u 11 časova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije