Pozornica

"Đu­ro­lo­gi­ja" odu­še­vi­la Ze­ni­ča­ne, a oni Đu­ru

"Đu­ro­lo­gi­ja" odu­še­vi­la Ze­ni­ča­ne, a oni Đu­ru
"Đu­ro­lo­gi­ja" odu­še­vi­la Ze­ni­ča­ne, a oni Đu­ru

ZE­NI­CA - Bran­ko Đu­rić Đu­ra, po­zna­ti bh. glu­mac i mu­zi­čar, u po­ne­dje­ljak na­ve­če u Bo­san­skom na­ro­dnom po­zo­ri­štu (BNP) u Ze­ni­ci odi­grao je ur­ne­be­snu ko­me­di­ju "Đu­ro­lo­gi­ja", ko­ja je pu­bli­ku na­smi­ja­la do su­za. Sa­la je u oba ter­mi­na bi­la ispu­nje­na do po­slje­dnjeg mjes­ta, a po­zi­ti­vne rea­kci­je pri­ja­tno su ga izne­na­di­le.

"Ovo je naj­bo­lja pu­bli­ka do sa­da. Igrao sam do­sad 11 pred­sta­va i stvar­no ste bi­li kra­sni, a osim to­ga u Ze­ni­ci ni­sam igrao 30 go­di­na", izja­vio je Đu­ro na­kon pred­sta­ve.

"Đu­ro­lo­gi­ja" je nje­go­vo autor­sko dje­lo pre­zen­to­va­no na je­din­stven na­čin, svoj­stven sa­mo nje­mu.

"Na­ši lju­di i u naj­te­žim tre­nu­ci­ma na­đu ra­zlog za smi­jeh", ko­men­ta­ri­sao je ne­da­vno po­pu­lar­ni glu­mac ko­ji sa­da ži­vi u Slo­ve­ni­ji. 

Svo­jom ur­ne­be­snom mo­no­dra­mom pu­bli­ci je po­nu­dio pu­no ori­gi­nal­nog hu­mo­ra uz gor­ko-sla­dak okus ra­zno­li­kih ži­vo­tnih pri­ča i si­tu­aci­ja.

In­te­re­so­va­nje za an­tis­tand up ko­me­di­ju, ka­ko je Đu­ro na­zi­va, od sa­mog po­čet­ka je bi­lo ve­li­ko, ta­ko da je To­mi­slav Kaš­lje­vić, pro­du­cent "Đu­ro­lo­gi­je" u BiH, u Ze­ni­ci re­zer­vi­sao dva ter­mi­na.

Na na­šim pros­to­ri­ma Bran­ko Đu­rić Đu­ro po­znat je po mno­gim sjaj­nim ulo­ga­ma u fil­mo­vi­ma kao što je "Ku­duz", "Kaj­mak i mar­me­la­da", ali i kao fron­tmen sa­ra­jev­ske gru­pe "Bom­baj štam­pa".

Naj­po­zna­ti­ji je, ipak, kao član "Na­dre­alis­ta", ko­ji su pri­je ra­ta u BiH gle­da­oce u re­gi­onu za­bav­lja­li svo­jim spe­ci­fi­čnim hu­mo­rom.

Ču­ve­ni na­dre­alis­ta s autor­skom pred­sta­vom  "Đu­ro­lo­gi­ja" ba­nja­lu­čkoj pu­bli­ci pred­sta­vi­će se 17. de­cem­bra u Dje­či­jem po­zo­ri­štu RS, ta­ko­đe u dva ter­mi­na - u 19 i 21 čas, a ci­je­na kar­te izno­si 15 KM.  

Ko­li­ka je po­pu­lar­nost ove pred­sta­ve u re­gi­onu naj­bo­lje ilus­tru­je či­nje­ni­ca da će po­pu­lar­ni Đu­ro svo­ju ko­me­di­ju, umjes­to prvo­bi­tno pla­ni­ra­ne je­dne, izvo­di­ti čak šest ve­če­ri za­re­dom u Do­mu sin­di­ka­ta u Beo­gra­du.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije