Pozornica

Dočarali folklornu magiju

Dočarali folklornu magiju
Dočarali folklornu magiju

BANJALUKA - Članovi KUD "Čajavec" iz Banjaluke različitih generacija predstavili su se domaćoj publici godišnjim koncertom u sportskoj dvorani "Obilićevo".

"Na koncertu kojim smo završili 62. sezonu rada i postojanja predstavila su se četiri ansambla: reprezentativni, pripremno-izvođački, seniorski i dječji, kao i ženska vokalna grupa 'Šnale male' i muška vokalna grupa KUD 'Čajavec'. Program je bio jako obiman, dvorana je bila prepuna, sa više od 700 gledalaca", rekao je Momčilo Vesović, direktor KUD "Čajavec".

On je dodao da je koncert, kao i svake godine, donio nova lijepa, ali i spektakularna programska iznenađenja banjalučkoj publici i svim ljubiteljima folklora iz okruženja.

Publika je imala priliku da vidi različite tradicionalne igre, kao i da uživa u narodnim nošnjama koje su igrači nosili.

"Kao gosti večeri publici su se predstavili i naši prijatelji iz KUD 'Kolovit' iz Gradiške. Bilo je tu dosta pjesme, igre, oko 140 članova je učestvovalo", ističe Vesović.

On je dodao da je prikazano 11 veoma atraktivnih koreografija, da je publika bila oduševljena, te istakao da je u dvorani "Obilićevo" vladala fantastična atmosfera. I zaljubljenici folklora su uživali u sjajnim izvedbama ovog kulturno-umjetničkog društva.

"Bilo je prelijepo, a mališani koji su izveli 'Kozaračko kolo' su me posebno oduševili", kazala je jedna Banjalučanka, koja je s djecom prisustvovala ovom kulturnom događaju.

KUD "Čajavec" osnovan je 1952. Dobitnik je mnogih društvenih priznanja i pobjednik više festivala u zemlji i inostranstvu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije