Pozornica

Gran pri za Snjeguljicu

Gran pri za Snjeguljicu
Gran pri za Snjeguljicu

Gran pri 11. međunarodnog festivala pozorišta za djecu "Banjaluka 2012" za najbolju predstavu u cjelini dodijeljen je predstavi "Snjeguljica" u režiji Mareka Bečka i u izvođenju Mini-teatra iz Ljubljane.

Žiri u sastavu Jovan Ćirilov, teatrolog, Edvard Majaron, reditelj, i Luka Kecman, teatrolog, odlučio je da nagrada za najbolju režiju ode u ruke Bonja Lungova i Konstantina Karakostova za rediteljsko ostvarenje u predstavi "Telefon" Dramsko-lutkarskog pozorišta "Ivan Radoev" iz Plevena u Bugarskoj. Nagrada za najbolju scenografiju pripala je Svjetlanu Junakoviću za ostvarenje u predstavi "Kad je Šlemil išao u Varšavu" Lutkarskog pozorišta Maribor.

Pet ravnopravnih glumačkih nagrada međunarodnog festivala pozorišta za djecu dodijeljeno je Junu Orniku za kreaciju u predstavi "Lalanit" Lutkarskog pozorišta iz Ljubljana, Mihi Bezeljak za ulogu Šlemila u predstavi "Kad je Šlemil išao u Varšavu". Među pet najboljih glumaca je i Brane Vižintin, kome je ovo priznanje pripalo za ulogu Jaromira u predstavi "Kako je Jaromir tražio sreću" Pozorišta "Glej" iz Ljubljane, kao i Marketi Sikorovoj za kreaciju u predstavi "Tri prelje" Naivnog pozorišta iz Livereca iz Češke. Peta glumačka nagrada pripala je kolektivno ansamblu u predstavi "Telefon" Dramsko-lutkarskog pozorišta "Ivan Radoev" iz Plevena u Bugarskoj.

Žiri je dodijelio i specijalnu nagradu predstavi "Pikova dama" u režiji Olega Žugžde i izvođenju Lutkarskog pozorišta Grodno iz Bjelorusije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije