Pozornica

Haljine obavezne, frakovi poželjni

Haljine obavezne, frakovi poželjni
Haljine obavezne, frakovi poželjni

Učesnici "Bečkog bala", koji će 14. februara, na Dan zaljubljenih, prvi put biti održan u Banjaluci, moraće da ispoštuju dress code.

Organizatori ističu da je riječ o sitnicama koje su neophodne kako bi bal zaista bio bal.

"Kada su u pitanju žene - duge, svečane haljine su obavezne. Šminka bi trebalo da bude decentna, a frizura svečana. Kod muškaraca je obavezno svečano odijelo, a vrlo poželjan frak. Sako je dozvoljeno skinuti tek nakon završetka službenog dijela bala, a ručni satovi ne bi trebalo da budu dio balskog stajlinga", ističe Darko Miloradović, organizator "Bečkog bala".

Pored članova Plesnog kluba "Gemma", priliku da zaplešu na ovom balu imaće i polaznici Škole plesa "Habanera" iz grada na Vrbasu.

"Zaista smo dugo i sistematično radili na odabiru plesnih parova ili cijelog kluba kojem ćemo pokloniti povjerenje i dati im priliku da rade s istaknutim bečkim koreografom, gospodinom Hajncom. Izuzetno mi je drago što smo ostvarili saradnju sa plesnim klubovima 'Gemma' i 'Habanera'", navodi Miloradović.

Prema njegovim riječima, "Gemma" s jedne strane ima dugogodišnju tradiciju kako u plesanju i osvajanju prestižnih nagrada, tako i u promociji plesa kao stila života na ovim prostorima, dok će "Habanera" imati priliku da dokaže da i mlađi plesni klubovi imaju šta da pokažu.

"Velika je privilegija biti dio ovakve manifestacije, posebno što se ona održava prvi put i što će upravo 'Gemma' ostati upamćena kao klub koji je dašak bečke kulture adekvatno prenio domaćoj publici. Daćemo sve od sebe da budemo najbolji jer su na to naviknuti svi koji prate naš rad", rekao je Tihomir Stefanović, sportski direktor kluba "Gemma". Interesovanje za "Bečki bal" je veliko pa će ulaznice biti u prodaji već od kraja ove ili početka naredne sedmice.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije