Pozornica

Humanitarci na daskama

Humanitarci na daskama
Humanitarci na daskama

Predstava "Bračna igra" biće odigrana u četvrtak u 20 časova na sceni Sarajevskog ratnog teatra, a na ovaj način pozorišna kuća nastavlja sa organizovanjem humanitarne akcije prikupljanja neophodnih sredstava nastradalim u poplavama širom BiH.

Naime, svi zainteresovani mogu učestvovati u donaciji kupovinom ulaznice za predstavu, a sav prilog od prodaje ide u humanitarne svrhe. Regularna cijena iznosi osam KM, a omogućen je popust školarcima, studentima i penzionerima na  pet KM.

Predstava je nastala kao samostalni diplomski rad glumice Nine Đogo, a u SARTR-u se igra u sklopu programa "Teatarski opservatorij". Mentor je profesor Ermin Bravo, a pored Đogove u predstavi igra i mladi glumac Adnan Goro.

"Bračna igra" se bavi sukobom dvoje ljudi u braku, koji se javlja kao rezultat nezadovoljstva i nedostatka "zdrave" komunikacije u vezi. Može se reći da autor Edvard Albi, na svoj jedinstven, duhovit i satiričan način komentariše "teatralnost braka". Sami karakteri su u određenim situacijama "melodramatični", a njihov je odnos često ambivalentan.

I Bosansko narodno pozorište Zenica će večeras i sutra naveče izvesti dvije najgledanije predstave sa svog repertoara, a prihod od ulaznica će biti uplaćen u Fond za pomoć stradalima u poplavama.

Riječ je o predstavama "Opšta bolnica", u režiji Gorana Bulajića, i "Gole žene ...i u babi uma vitamina", u režiji Mirele Trepanić.

"Pozivamo našu vjernu publiku da se odazove ovoj akciji, te da, uz vrhunski teatarski doživljaj, učestvuje u ovoj humanitarnoj akciji", saopšteno je iz BNP-a Zenica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije