Pozornica

Komušanje mozga izazvalo smijeh do suza

Komušanje mozga izazvalo smijeh do suza
Komušanje mozga izazvalo smijeh do suza

One man show "Komušanje mozga" u kojem autor i izvođač progovara o svakodnevnim tragikomičnim životnim situacijama u izvođenju Stojana Matavulja, glumca iz Hrvatske, održan je u ponedjeljak naveče u Gradskom pozorištu "Jazavac" u Banjaluci.

Koliko je stand up komedija postala popularna, svjedoči i velika zainteresovanost za događaj koji je publiku nasmijao do suza.

Priča o  društvenoj stvarnosti, životu, muško-ženskim odnosima i najviše pokušajima preživljavanja u današnjim uslovima oduševila je prisutne, a maestralno glumački iznesene scene dodatno su poprimile pozitivne reakcije prisutnih.

Glumac, koji je ovdašnjoj publici poznat po ulozi Stipe u seriji "Ruža vjetrova", kazao je da je uživao izvodeći svoju stand up komediju pred Banjalučanima. Napomenuo je da se odlučio da izvodi ovaj komad u Banjaluci zahvaljujući tome što je bio u žiriju festivala "Zaplet 06", kada je imao priliku da vidi da ovaj grad ima izgrađenu pozorišnu publiku.

"Bilo mi je jako lijepo i drago mi je da je publika prihvatila ovu jednu predstavu koja nije klasična predstava, nije klasična monodrama, nije klasični stand up", kazao je on.

A da nije klasični stand up, dokazuje i činjenica da su uz njega na sceni bili i poznati muzičari Jadran Vušković iz sastava "Daleka obala" i Robert Grubić  iz benda "Barbe".

Pored glavnog aktera, koji se glumački nije nimalo štedio, i njihovo muzičko izvođenje obogatilo je cijelu priču.

"Drago mi je da se publici dopalo. Lijepo je kada se uspostavi ovakav odnos, kakav smo mi imali večeras", istakao je Matavulj. On je i autor ove stand up komedije, a publika je imala priliku da uživa u svim njegovim mogućnostima, pa i onim pjevačkim.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije