Pozornica

Milošević: Umjetnost je beskrajna riznica kreativnih misli

Milošević: Umjetnost je beskrajna riznica kreativnih misli
Milošević: Umjetnost je beskrajna riznica kreativnih misli

Andrija Milošević, koji je veoma omiljen i među Banjalučanima, izvešće večeras u okviru festivala "Dani srpske komedije", s početkom u 20 časova, u dvorani "Obilićevo" u Banjaluci svoju monodramu "Zlatni lančić od bižuterije".

Talenat i šarm izdvojili su danas popularnog glumca Andriju Miloševića iz mnoštva onih koji su tražili svoje mjesto pred kamerama ili na daskama koje život znače. Regionalna publika ga je zavoljela još u liku Banje u seriji "Mješoviti brak", a njegova popularnost rasla je zahvaljujući brojnim anganžmanima u pozorištu, na televiziji i filmu. Pokazao se i kao dobar voditelj, a sada se dokazuje u monodrami.

Tim povodom u razgovoru za "Nezavisne" otkriva na kakav prijem publike nailazi ovaj komad, priča kako je igrati monodramu, ali i govori o šouu "Audicija", u čijem je žiriju.

"To je ispalo zaista jako dobro i ta mješavina stand-up komedije, monodrame i interaktivnog pozorišnog šoa je prava terapija smijehom. Uživa publika, sa njom i ja, a gdje god se okrenem, ljudi traže da gostujem. Izgleda da ova forma komedije doživljava svoj procvat u cijelom regionu", istakao je Milošević.

Priznaje da mu je veliko zadovoljstvo nasmijati ljude i pričati o svakodnevnim "trash" odnosima, koji su tako in i tako moderni na način jednog tipičnog očajnika koji pokušava biti sponzoruša kako bi živio bolje.

Ne krije da je monodrama najteža forma za glumca, ali i dodaje da se on u istu zaljubio.

"Ovo je toliko različito od svega što sam radio do sada da imam utisak kako ću se ovim baviti jedan duži period u životu. Biti sam na sceni sat i dvadeset minuta i biti zanimljiv je teško, a ja sam sebi dodatno otežao jer glumim više od deset različitih likova. Ipak, najbitnije je da na kraju sve zajedno izgleda sjajno", naveo je on.

Andrija je, upravo zbog svog šarma i neiscrpne inspiracije za šalu, omiljen kako kod publike, tako i u glumačkim krugovima. Smatra da smijeha uvijek treba, te da voli ljude koji umiju i njega da nasmiju i koji su mu neiscrpan izvor inspiracije.

Iako se oprobao u gotovo svim pozorišnim i filmskim formama, Milošević je odlučio da pokaže i svoj talenat za režiju, pa je prije nekoliko mjeseci pod njegovom rediteljskom palicom nastao komad "Garsonjero, do viđenja".

"I to je nešto što me zaista 'radi' i čini srećnim. Pokušaću da se bavim svim vidovima mog posla, jer je umjetnost beskrajna riznica kreativnih misli", napomenuo je Milošević.

Odnedavno ga publika putem malih ekrana može pratiti u jednoj novoj ulozi i to kao člana žirija u šou-programu "Audicija". Ni u ovom šouu smijeha ne nedostaje, ali prema riječima svestranog glumca, rano je govoriti o tome ko će se zaista izdvojiti.

"O pravim talentima ili onima koji će se izdvojiti je prerano govoriti. Za početak, sjajno je što je 'Audicija' toliko gledana i popularna. To je dobro iz razloga što napokon publika ima priliku vidjeti i neke druge talente, glumu, satiru, a ne samo pjevanje. Za to smo, utvrđeno je, talentovani i tu nema ništa novo", zaključio je Milošević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije