Pozornica

Mima Karadžić napustio Atelje 212

Mima Karadžić napustio Atelje 212
Mima Karadžić napustio Atelje 212

BEOGRAD - Glumac Milutin - Mima Karadžić saopštio je sinoć da poslije 27 godina odlazi iz stalnog angažmana Ateljea 212, jer ima svoje televizijske i producentske poslove i želi da ustupi mjesto mlađima.

Tim povodom organizovao je oproštajno veče sa kolegama i prijateljima u foajeu Ateljea, a novinarima je rekao da se "u stvari oprašta od plate".

"Došao sam kao mlad u ovu kuću i tu proživeo najlepše godine", istakao je on, pominjući čuvena druženja u bifeu Ateljea u vrijeme kada su tu bili glumci Zoran Radmilović, Mira Banjac, reditelji Mira Stupica, Ljubomir Muci Draškić, pisci Dušan Kovačević, Borislav Mihajlović Mihiz...

Podsjetio je da je igrao u njemu dragim generacijskim predstavama "Maj nejm iz Mitar" i "Siroti mali hrčki", u "Kneginji od Foli Beržera", čiji je cijeli veliki ansambl poslije svakog izvođenja ostajao "zajedno do zore"...

"Onda se mnogo toga promenilo i u državi i u nama. Svašta je protutnjalo i danas su drugi trendovi i druge vrednosti", ukazao je Karadžić.

Napominjući da je u međuvremenu ušao u televizijsku priču i producentske projekte, priznao je da sada ne bi mogao ni da odgovori na poziv za novu ulogu u Ateljeu jer je zauzet u narednih godinu i po dana.

"A ne raditi ništa i primati platu, makar i malu, nije u redu", istakao je on, uz opasku da će "sigurno pola Srbije reći da je budala".

"Ulazim u avanturu da sam zarađujem, a i želim da ustupim mesto nekom mladom glumcu, još bolje glumici", rekao je u svom poznatom duhovitom maniru Karadžić.

Upravnica Ateljea Ivana Dimić istakla je da je Karadžić glumac sa ozbiljnom biografijom i navela niz njegovih uloga u Ateljeu, Zvezdara teatru, pozorištu "Boško Buha", Beogradskom dramskom, kao i na filmu i televiziji.

"Naš voljeni Mima više neće biti zvanični član kuće, ali će zauvek biti deo Ateljea", naglasila je ona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije