Pozornica

Mirka Vasiljević: Ljubavna priča kroz domaće hitove

Mirka Vasiljević: Ljubavna priča kroz domaće hitove
Mirka Vasiljević: Ljubavna priča kroz domaće hitove

Glumica Mirka Vasiljević osvojila je simpatije gledalaca ulogama u filmu "Mi nismo anđeli 2" i seriji "Ljubav, navika, panika" dok još nije bila punoljetna.

Iako je već postala majka i njena karijera je jedno vrijeme bila u drugom planu, nije dozvolila da gluma drugo trpi. Trenutno je u glumačkoj postavi predstave "Pazi s kime spavaš", komedije po tekstu Semira Gicića, a u režiji Igora Damnjanovića, koja je zasnovana na temi zabranjene ljubavi. Upravo tim komadom, koji će biti izveden u srijedu s početkom u 20 časova u Kulturnom centru Banski dvor u Banjaluci, biće otvoren festival "Dani srpske komedije".

U intervjuu za "Nezavisne" Vasiljevićeva otkriva kako je nastala predstava koja je trenutno pozorišni hit u regionu, ali priča i kako uspijeva da organizuje poslovne i privatne obaveze.

NN: Komedija "Pazi s kime spavaš" sastavljena je od popularnih stihova domaćih narodnih i zabavnih pjesama. Kako je nastala ideja za ovu predstavu?

VASILJEVIĆ: Pre godinu i po dana naša mala odabrana ekipa, s kojom se i privatno družim, došla je na ideju da napravi jednu predstavu koja će zabaviti publiku, a koja će biti nešto drugačije od onoga što kod nas imamo priliku da pogledamo. Onda smo razmišljali i shvatili da je muzika ta koja nas apsolutno svuda okružuje, od nekih svadbi gde se podrazumeva da će biti, do automobila gde slušamo muziku na radiju. Takođe, shvatili smo da ima dosta starih predstava na prostoru bivše Jugoslavije koje se bave porodičnim ili ljubavnim odnosima. Potom smo seli i napisali tekst gde smo uzimali razne autore, žanrove i napravili jednu priču koja govori o ljubavi.

NN: Ljubav jeste okosnica te priče, ali sve dobija drugačiju notu kada se uklopi sa dobro poznatim domaćim hitovima.

VASILJEVIĆ: Predstava, dakle, donosi priču u kojoj majka nije srećna što joj se kćerka udaje, nije zadovoljna njenim izabranikom. Naravno, kako to uvek biva, majka na kraju popusti. Jako dugo smo radili na ovoj predstavi, što u današnjim uslovima i u današnjem brzom tempu života i nije baš normalno jer se sve završava za dva meseca, pa čak nekada i serije i filmovi. A, mi smo upravo dugo radili na ovom jer smo želeli da sve bude drugačije. Kada smo napravili tekst reditelj Igor Damnjanović, koji i igra s nama, imao je veoma jasnu viziju kako želi da to sve izgleda. Ja sam opet s druge strane razmišljala kako će sada izgledati to da se ne ispevava, a da se glumi i da to bude dramska gluma i da neko ko ne zna te hitove, a kojih je jako malo, može da prati tu priču i poruku koju dajemo. Ali na sceni je posao išao fenomenalno. Da smo napravili dobru stvar, dokazuju i igranja, kojih imamo četiri do pet mesečno. Sale su nam pune i taj smeh koji dobijamo od publike meni je priznanje da radimo pravu stvar.

NN: Iako postoje pozorišni komadi koji se bave domaćom muzikom, u smislu da ismijavaju istu, ovaj komad ipak te hitove donosi u nešto drugačijoj vizuri?

VASILJEVIĆ: Nama nije bila ideja da imitiramo autore, niti da oponašamo, karikiramo ili ismevamo. Uopšte se nismo bavili izvođačima tih pesama, nego smo se bavili pesmama koje se sastoje od reči. To apsolutno nema veze sa autorima, već ima samo veze da smo pozajmili delove pesama i na pravom mestu zapravo dali odgovor ili postavili pitanje i tako napravili pozorišnu scenu.

NN: Ostvarili ste se i kao majka, a istovremeno niste zapostavili glumačku karijeru. Koliko je bilo teško uklopiti sve obaveze?

VASILJEVIĆ: Rođena sam u vremenu kada je počelo jako brzo da se živi i da se svašta nešto planirano i neplanirano dešava i kao da je naša planeta počela brže da se vrti. Nekada smo imali po nekoliko obaveza dnevno, a danas to i nije slučaj. Ja sam od svog najranijeg detinjstva počela tako da živim. Snimila sam "Anđele 2" i počela sam da radim i nisam imala preterane pauze u karijeri. Tako da sam navikla da živim, radim i da je uvek dinamično. Tokom sve tri trudnoće sam radila, a s druge strane mislim da mi dosta pomažu mladost i energija koju posedujem. Ne volim da se preterano prenemažem.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije