Pozornica

Moje bivše, moji bivši najbolja predstava

ZVORNIK - Predstava "Moje bivše, moji bivši" Knjaževsko-srpski teatar iz Kragujevca najbolja je na Četvrtom "Komedija festu" u Zvorniku, odlučio je žiri ove manifestacije.

Žiri je u obrazloženju naveo da je riječ o predstavi moderne forme u kojoj se analiziraju moguća rješenja problema odrastanja i života u savremenom društvu.

Specijalna nagrada je dodijeljena Narodnom pozorištu Priština sa sjedištem u Kosovskoj Mitrovici za predstavu "Građanin plemić".

U obrazloženju je navedeno da se ovom pozorištu Specijalna nagrada dodjeljuje za borbu za kulturni identitet srpskog naroda na Kosovu i Metohiji.

Slađana Kilibarda u predstavi "Moje bivše, moji bivši" imala je najbolje rediteljsko ostvarenje.

Najbolju mušku ulogu ostvarili su ravnopravno Ivan Tomašević za ulogu Mikana u predstavi "Kraljica smeha" scene "Maska" iz Šapca i Miloš Krstović za ulogu Tomasa u predstavi "Moje bivše, moji bivši".

Prema odluci žirija, nagrada za najbolju žensku ulogu ravnopravno će biti dodijeljena Aneti Tomašević za ulogu Ljubinke Bobić u predstavi "Kraljica smeha" scene "Maska" iz Šapca i Isidori Rajković za ulogu Ejmi u predstavi "Moje bivše, moji bivši".

Nagrada za najbolju kostimografiju biće uručena Jeleni Vidović i "Pozorištu Prijedor" za predstavu "Djelidba", a za najbolju scenografiju Slađani Kilibardi i pozorištu "Knjaževsko srpski teatar Kragujevac" za predstavu "Moje bivše, moji bivši".

Najbolju kolektivnu igru ostvario je ansambl Pozorišta Prijedor za predstavu "Djelidba".

Odluke o nagradama donio je žiri u sastavu Jelena Bogavac - reditelj iz Beograda, Željko Milošević - dramaturg iz Trebinja, te Violeta Savić - profesor u Gimnaziji i srednjoj stručnoj školi "Petar Kočić" kao predstavnik lokalne publike.

U saopštenju organizatora i pokrovitelja festivala - Doma omladine i opštine Zvornik, ističe se da je sinoć odigrana posljednja takmičarska predstava, te da je žiri donio odluku o najboljim ostvarenjima, dok će nagrade biti uručene večeras u 20 časova.

Nakon dodjele nagrada Pozorište mladih iz Zvornika premijerno će izvesti predstavu "Retromorfoza".

Četvrti Komedija fest počeo je 22. maja i od tada su izvedene predstave "Građanin plemić", "Državni lopov" Udruženja dramskih umjetnika "Talija", "Kraljica smeha", "Djelidba" i "Moje bivše, moji bivši".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije