Pozornica

Najbolja predstava "Ožalošćena porodica"

Najbolja predstava "Ožalošćena porodica"
Najbolja predstava "Ožalošćena porodica"

MRKONJIĆ GRAD - Predstava "Ožalošćena porodica", u izvođenju Kamerne scene "Miroslav Antić" iz Sente proglašena je, prema glasovima publike, za najbolju na ovogodišnjoj manifestaciji "Dani pozorišta" u Mrkonjić Gradu.

Riječ je o predstavi nastaloj po tekstu najvećeg srpskog komediografa Branislava Nušića, a u režiji Dejana Cicmilovića, reditelja i glumca iz Beograda.

U čast pobjednika glumica Jugoslovenskog dramskog pozorišta Vesna Stanković sinoć je odigrala monodramu "Milunka Savić".

Stankovićeva je napisala tekst za predstavu, dok je režiju uradio Petar Stanojlović.

"Ovo je dirljiva, istinita i potresna priča o čudesnoj ženi Milunki Savić i njenom životu", rekla je Stankovićeva i dodala da je prvi put u ovim krajevima, te da je oduševljena i krajolikom i ljudima.

Vođa Gradskog pozorišta u Mrkonjić Gradu, koje je organizator manifestacije, Dubravka Nikolić rekla je da je zadovoljna kako je protekao festival i da je slogan ovogodišnje manifestacije "Trovanje kulturom".

"Drago mi je što imamo obrazovanu, pravu pozorišnu publiku. Festival je ove godine počeo prodajnom izložbom lokalnih slikara. Željeli smo spojiti više različitih umjetnosti, jer znamo da je pozorište simbioza svih umjetnosti", istakla je Nikolićeva.

Ona je dodala da su se i ove godine odlučili za predstave različitih žanrova, od tragedije do komedije.

"Publika je, kao i svake godine, ocijenila predstave, a za najbolju smo pripremili i novčanu nagradu", rekla je Nikolićeva.

Publika je tokom "Dana pozorišta", koji su trajali od 2. avgusta, mogla da pogleda i predstave "Situacija" u izvođenju domaćeg Gradskog pozorišta, zatim "Portret" pozorišta "Raša Plaović" iz Uba, "Put u Liliput" Dis pozorišta iz Banjaluke, "Ispovijesti" banjalučkog Gradskog pozorišta "Jazavac".

Odigrana je i monodrama "Strajilo Grmečlija" u izvođenju glumca "Scene" iz Novog Grada, "12 zvjezdica" Studentskog pozorišta iz Banjaluke i "Krivo je more" Gradskog pozorišta iz Mrkonjić Grada.

Manifestaciju organizuje Gradsko pozorište u Mrkonjić Gradu, u saradnji sa Sportsko-kulturnim centrum "Petar Kočić", a pokrovitelj je opština.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije