Pozornica

Njegovanje tradicije uz visoke umjetničke standarde

Njegovanje tradicije uz visoke umjetničke standarde
Njegovanje tradicije uz visoke umjetničke standarde

BANJALUKA - Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović čestitala je ansamblu predstave "Ožalošćena porodica" Narodnog pozorišta Republike Srpske na osvojenoj nagradi na 59. Sterijinom pozorju u Novom Sadu.

Cvijanovićeva je izrazila uvjerenje da će Narodno pozorište, kao vodeća pozorišna kuća u Republici Srpskoj, nastaviti da njeguje pozorišnu tradiciju, postavljajući visoke umjetničke standarde.

Tokom današnjeg prijema za članove ansambla Narodnog pozorišta, Cvijanovićeva je naglasila da će se ova ustanova radom pozicionirati kao jedan od vodećih teatara u regionu, saopšteno je iz Biroa Vlade za odnose s javnošću.

Na prijemu je bilo riječi i o humanitarnim aktivnostima koje su članovi ansambla organizovali kako bi pomogli stanovništvu ugroženom poplavama, ali i sa programom 17. Teatar festa "Petar Kočić" koji će biti održan u Banjaluci od 8. do 15. juna.

Prijemu su prisustvovali direktor Narodnog pozorišta Republike Srpske Nenad Novaković, režiser Nikola Pejaković i glumci Željko Stjepanović, Aleksandar Stojković, Slađana Zrnić, Vedrana Mačković-Zubović i Marina Pijetlović.

Predstava "Ožalošćena porodica", koju je prema tekstu Branislava Nušića u Narodnom pozorištu Republike Srpske režirao Nikola Pejaković, na 59. Sterijinom pozorju u Novom Sadu osvojila je specijalnu nagradu za inventivnost koncepta, u Selekciji nacionalne drame i pozorišta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije