Pozornica

Njujork dobio najmanje pozorište na svijetu

Mnogi vlasnici pozorišta vole da se hvale kako njihova scena pruža intimni događaj, a zapravo samo jedan teatar to zaista i nudi.

Riječ je o Teatru za jednog (Theatre for One), "portabl" pozorište veličine 1,2 x 2,5 metara, u kom ima mjesta samo za samo jednog gledaoca koji ima priliku da vidi kratki komad u izvođenju jednog glumca.

Teatar za jednog će šetati između tri lokacije na Menhetnu tokom dva naredna mjeseca, nudeći besplatne trominutne predstave.

Na repertoaru su komadi raznog sadržaja, od priče o serijskom ubici koji se okomio na crnce do drame o majci koja umire. Čak će se naći i mjuzikl "Ljubavna pjesma" koji izvodi Kevin Mambo, glumac i muzičar koji nastupa na Brodveju.

Mini-pozorište, projekat Kristin Tomas, scenaristkinje i dobitnice nagrade Toni, veoma je udobno sa zidovima prekrivenim crvenim tapetama i prijatnim osvjetljenjem. Oni koji su imali da zavire u njega kažu da je doživljaj sličan onom u ispovjedaonici ili liftu.

"Pruža vam priliku da odmorite mozak, da mislima nekud otputujete. To je umjetnost na neočekivanom mjestu, a mi se trudimo i činimo neočekivane stvari", kaže Debra Sajmon jedna od učesnica ovog zanimljivog projekta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije