Pozornica

Odigrana predstava Čik lit

BRČKO - Glumački ansambl Hercegovačko-neretvanskog kantona iz Mostara izveo je predstavu "Čik lit", u režiji Tanje Milešić Oručević, na 30. Susretima pozorišta BiH koji se održavaju u Brčkom.

Selektor 30. Susreta pozorišta BiH Vlado Kerošević rekao je da je riječ o dramskom komadu koji se sasvim uklapa u tematski lajtmotiv ovogodišnjeg brčanskog festivala – bolest društva u vremenu tranzicije.

On kaže da ljudi srljaju u društvenu izopačenost bilo da su na egzistencijalnom minimumu ili na egzistencijalnom maksimumu.

"NJima je malo jedan smrtni grijeh, oni žele da ispune svih sedam. Otuda je ova predstava uspjela da izmami simpatije kod publike prema gadovima", istakao je Kerošević na okruglom stolu o predstavi koja je sinoć prikazana u brčanskom Domu kulutre.

Umjetnički rukovodilac mostarskog Glumačkog ansambra Dragan Komadina rekao je da je dramski tekst Damira Šodana uperen i na gubitnike i na dobitnike u vremenu tranzicije, sa završetkom koji ne ostavlja nadu.

Glumac Velimir Pšeničnik rekao je da je bilo zanimljivo i korisno pripremati predstavu koja daje dijagnozu stanja u regionu.

Poslije svake predstave na Susretima pozorišta BiH, koji su počeli u četvrtak, 21. novembra, održava se okrugli sto o izvedenom dramskom komadu.

Pozorišni festival u Brčkom biće nastavljen večeras kada je na programu nastup glumačkog ansambla Narodnog pozorišta Sombor, koji će izvesti dramski komad "Čarobnjak", u režiji Borisa Liješevića.

Ovaj festival završava se u petak, 29. novembra, do kada je predviđeno da u takmičarskom programu bude izvedeno osam predstava.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije