Pozornica

Oproštaj od u Bore Todorovića u "Ateljeu 212"

Oproštaj od u Bore Todorovića u  "Ateljeu 212"
Oproštaj od u Bore Todorovića u "Ateljeu 212"

BEOGRAD- Porodica, prijatelji i kolege oprostili su se danas od glumca Bore Todorovića na komemoraciji u beogradskom pozorištu "Atelje 212".

Kolege, glumci i dramski pisci istakli su na komemoraciji da je Bora Todorović bio veliki umjetnik, koji je glumio bez glumatanja i čija je gluma bila "gluma koja se ne vidi" i djeluje kao istinski život.

Dramski pisac Dušan Kovačević rekao je da je Bora Todorović bio neko ko je u smutnim vremenima donosio malo radosti i smijeha.

"Mnogi danas u bivšoj Jugoslaviji i Srbiji danas su tužni jer ih je napustio neko ko im je bio blizak kao rod", rekao je Kovačević u obraćanju na komemoraciji.

Predsjednik Udruženja dramskih glumaca Srbije Voja Brajović, ukazujući na iznenadnu smrt velikog glumca, rekao je da ima utisak da je to samo "njegova velika igrarija".

Glumac Branislav Lečić rekao je da je Bora "otišao u bolju i veću nebesku /glumačku/ podelu".

Na komemoraciji su pročitani telegrami saučešća koje su porodici uputili hrvatski glumac Relja Bašić, srpski glumci Mira Banjac, Seka Sablić, Bogdan Diklić, kao i neke od institucija kulture u Srbiji.

Osim članova porodice, među kojima je i Todorovićeva sestra, čuvena glumica Mira Stupica i sin Srđan Todorović, komemoraciji su prisustvovali i ministar kulture Srbije Ivan Tasovac, bivši premijer Srbije Zoran Živković, kao i brojni istaknuti srpski glumci, među kojima Goran Sultanović, Vesna Čipčić, Dragan Bjelogrlić, Sergej Trifunović.

Komemoraciji su prisustvovali ličnosti iz javnog života Srbije, kao i brojni poštovaoci.

Ispraćaj za kremaciju biće organizovan danas u 16.00 časova na Novom groblju u Beogradu.

Bora Todorović, jedan od najpopularniih glumaca u bivšoj Jugoslaviji, preminuo je u ponedjeljak, 7. jula u 84. godini.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije