Pozornica

Osam predstava na Teatar festu u Banjaluci

Osam predstava na Teatar festu u Banjaluci
Osam predstava na Teatar festu u Banjaluci

BANJALUKA - "Divlje meso" Narodnog pozorišta iz Sarajeva, "Hotel Kosovo" Narodnog pozorišta u Prištini, "Jazavac u Kerempuhu" Satiričkog kazališta "Kerempuh" iz Zagreba, samo su neke od predstava koje će biti izvedene na ovogodišnjem 18. teatar festu "Petar Kočić".

Narodno pozorište RS (NP RS) u Banjaluci će u periodu od 17. do 25. maja postati centar pozorišnhih dešavanja, a za nagrade ovog festivala boriće se i komadi "Doktor Nušić", koprodukcija Kruševačkog pozorišta i Narodnog pozorišta iz Sombora, "Čudo u Šarganu" Narodnog pozorišta iz Beograda, "Potpuno skraćena istorija Srbije" Pozorišta mladih Novi Sad, te komad "Kauboji" Narodnog pozorišta iz Kikinde.

Prema riječima Ljubiše Savanovića, selektora ovogodišnjeg Teatar festa, nastojao je da odebere predstave koje su zasnovane na tekstovima domaćih dramskih pisaca, s obzirom na to da je domaći dramski tekst skrajnut. Dodao je da će festival biti otvoren premijerom predstave "Otac i sin" u režiji Nikole Pejakovića, a u izvođenju ansambla NP RS.

Ulaznice se mogu kupiti od danas, a cijena ulaznice svake pojedinačne predstave iznosi 15 KM, izuzev predstava NP iz Beograda i NP iz Sarajeva, za koje je cijena 20 KM. Paket ulaznica za sve predstave je 100 KM.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije