Pozornica

"Otac i sin" na startu Teatar festa u Banjaluci

"Otac i sin" na startu Teatar festa u Banjaluci
"Otac i sin" na startu Teatar festa u Banjaluci

BANJALUKA - Premijerom predstave "Otac i sin" u režiji Nikole Pejakovića, a po tekstu Nebojše Romčevića, u nedjelju naveče će biti otvoren 18. Teatar fest "Petar Kočić" u Narodnom pozorištu RS u Banjaluci.

Pejaković je napomenuo da je prilika da režira ovaj komad za njega bila kao presladak kolač, kako zbog teksta, ali i zbog glumačke ekipe u kojoj se ovaj put našao jedan od najpoznatijih srpskih glumaca Petar Božović.

"Riječ je o jednom dobrom, živom komadu. Romčević je jedan od onih pisaca koji imaju života u sebi. Njegovim komadima ne teku rijeke praznih, pozorišno mutavih rečenica i on se ne bavi sobom i svojim pisanjem, on se bavi radnjom i likovima. Nadam se da će doći u Banjaluku da vidi kako smo njegov komad postavili na scenu", kazao je Pejaković. Božović je istakao da je riječ o jednom zahtjevnom komadu, ali i da je bilo zadovoljstvo raditi jer je oko sebe imao dobre i vaspitane kolege. Teatar fest se ove godine održava pod sloganom "Crno na bijelo", a zvanično otvaranje zakazano je za 19.30.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije