Pozornica

Pet predstava u trci za nagradu

Pet predstava u trci za nagradu
Pet predstava u trci za nagradu

SMEDEREVO - Festivalski program "Nušićevih dana", koji se 32. put odigravaju pod sloganom "Nušić je sam život", počeo je u ponedjeljak veče izvođenjem "Bajke o pozorištu", jednom od pet predstava koje će po izboru Bratislava Petkovića, selektora ovogodišnjeg festivala, biti u trci za prvu nagradu festivala.

"Bajku o pozorištu" izveo je ansambl Zvezdara teatra iz Beograda, u režiji Marka Misirače, a po tekstu Vladimira Đurđevića.

Klasik Branislava Nušića "Ožalošćena porodica" trebalo je sinoć da izvede glumačka ekipa iz Ateljea 212, sa Nenadom Jezdićem na čelu, a pod rediteljskom palicom Marka Manojlovića.

Večeras na repertoaru je predstava ansambla Beogradskog dramskog pozorišta "Tri klase i gospođa Nušić", opet po tekstu Vladimira Đurđevića, a u režiji Milice Kralj, koja je sa Nušićevom "Gospođom ministarkom" u izvedbi banjalučkog Narodnog pozorišta Republike Srpske 2006. osvojila prvu nagradu na ovom festivalu.

Posjetioce ovog festivala sutra očekuje još jedan Nušićev klasik. Radi se o "Narodnom poslaniku" u izvođenju Narodnog pozorišta iz Beograda, u režiji Saše Gabrića. Publika će u ovoj predstavi moći da vidi ovogodišnju dobitnicu Nušićeve nagrade za životno djelo glumcu komičaru (o čemu je ranije odlučeno) - Radmilu Živković, u ulozi Pavke.

Posljednja u konkurenciji za nagradu, predstava "Veliki talas" autora s pseudonimom Igor Amadei, u režiji Nenada Gvozdenovića i izvođenju ansambla Zvezdara teatra, biće odigrana u petak, 24. aprila.

Članovi stručnog žirija za dodjelu nagrade za najbolju predstavu i nagrade za najuspješnije glumačko ostvarenje su Rada Đuričin i Božidar Stošić, dramski umjetnici iz Beograda, i Dragoslav - Bata Mandić, profesor književnosti iz Smedereva. Program svečane dodjele nagrada i "Veče Radmile Živković" biće održani u subotu, 25. aprila.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije