Pozornica

Počeli "Dani malih stvari"

Počeli "Dani malih stvari"
Počeli "Dani malih stvari"

TREBINJE - Željko Milošević, direktor Festivala „Dani malih stvari“, otovrio je sinoć u trebinjskom Domu kulture ovaj, deveti po redu, interdisciplinarni festival, na kome se godinama u Trebinju okuplja najbolje glumce sa najboljim predstavama malih pozorišnih formi.

„Svima onima koji prate naš rad jasno je da je manofestacija malo skromnija ove nego prošle godine, a prošle godine je ponovo bila skromnija nego prethodnih godina, pa smo i na tu temu Trebinje – grad ili glad kulture planirali održati sa predstavnicima svih nadležnih institucija i svih onih koji žele doprinijeti kulturnom životu grada“, kaže Milošević.

On je izrazio zahvlanost svima koji su pomogli da se Festival održi, a naročito preduzećima „Hidroelektrane na Trebišnjici“ i „Elektroprivredi RS“ koji su odlučili da iz dobiti izdvoje određena sredstva kako bi pomogli da se rad Kulturne scene „Male stvari“ uopšte nastavi.
Nakon svečanog otvaranja manifestacije nastupili su članovi Plesnog kluba „Maris“, a potom je mostarski glumac Ivo Krešić izveo monodramu „Otirač-van men šou“, koja predstavlja njegov  autorski projekat, u kome ismijava dvoličnost društva, a koju je do sada izveo više od stotinu puta  u BiH i Hrvatskoj.

Nakon današnjeg okruglog stola na temu „Trebinje-grad ili glad kulture? Kuda to idemo?“, u večernjim satima slijedi Banjalučko studentsko pozorište sa kamernom predstavom „Dvanaest zvjezdica”, a onda slijedi pauza, pa jesenji ciklus manifestacije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije